КОВАРЕН ПЛАН: Комунистът Баце прави агент Гоце премиер?

1 5 151

Лидерът на ГЕРБ и член на БКП Бойко Борисов имал коравен план да предложи за министър-председател на евентуален програмен кабинет бившия президент комунист Георги Първанов с агентурно име Гоце.

Баце бил имал няколко сценария за седмиците след 4-ти април – в зависимост от развоя на събитията. Този план обаче – да сложи Първанов начело на държавата – бил доста вероятен, ако ГЕРБ не вземе убедително мнозинство, което и се случи.

По този начин Бойко Борисов отново щял да постигне контролирано от него правителство, като самият той ще остане в сянка, пише Lupa.bg.

Близките отношения между Първанов и лидера на ГЕРБ са публична тайна от години, така че номинацията не е чак толкова изненадваща. Тя би била приемлива и за другия политически другар на хунтата – ДПС. Именно хората на Ахмед Доган които най-много настояват следващият кабинет да е експертен.

Реклама

Съвсем закономерно в изборната нощ, вместо да признае разгрома, Баце поиска…мир и експертен кабинет, отново в тон със своя кумир Доган.

Освен това с този ход Борисов директно удрял по най-големия си опонент – БСП. Ако планът му се реализира, в столетницата ще настане още по-голямо напрежение, което ще рефлектира директно върху Корнелия Нинова. Тя от своя страна била наясно с този сценарий на Борисов и била меко казано бясна.

Според някои политически наблюдатели обаче изборът на Георги Първанов за премиер криел и доста рискове за Баце. Борисов разчитал честолюбието на Първанов да притъпи сетивата му, но подценявал факта, че бившият президент също е доста обигран и може да го преметне.

Междувременно близки до Първанов довериха, че този слух – агент Гоце – премиер, обикалял жълтите павета от месец и половина. „Борисов може и да предложи Първанов, но кой ще го избере…? Той по-скоро ще го предложи, за да го дискредитира, не за друго”, беше техният коментар.

В последната си медийна изява преди около месец и половина Георги Първанов даде знак, че не му е чужда любовта на Бойко Борисов – Гоце похвали управляващите за „справянето им с кризата с коронавируса“ и заяви, че Бойко Борисов не бива да бъде подценяван, тъй като израснал като политик. Същевременно Първанов, пак в тон с хунтата, остро нападна настоящия президент Румен Радев.

1 Коментар
  1. BOGDANOV казва

    IZPISANOTO PO-GORE, “e,edna intriga“, KOYATO MOJJR DA SE zarodi v OLNA GLAVA.????PREZIDENTAT PARVANOV E, NA SVETLIINI GODINI.ot takiva elementarniPOSREDSTVENIZI“rajdaschti intrigi.!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.