Първо в Narod.bg: Арестуват кмета от ГЕРБ Елин Радев още след изборите (управникът на Доспат въртял далавери за милиони)

0 8 798

Кметът на Доспат от ГЕРБ Елин Радев, лъснал в серия далавери за милиони, ще бъде един от първите управници, арестувани след изборите на 4 април, когато хунтата ще загуби хегемонията си и ще се наложи да жертва няколко пешки, за да се опази Баце. Зад публичното унижение на корумпирания Елин Радев стоят сериозни разногласия между премиера от СИК и силни фактори в ДПС.

Новината разкри източник на Narod.bg, наясно със задкулисните драми между негласните коалиционни партньори Ахмед Доган и Бойко Борисов. „Така трябва да се тълкува и закодираният поздрав, който Доган отправи към актива преди ден с песента на Горан Брегович „Калашников” – като готовност за отстрел на гербаджии, за да се възстанови балансът между двете партии”, обясни читателят на Narod.bg.

Клюката носи, че пръст в ареста ще имат водещи фактори в Движението за права и свободи. Някак между другото наскоро мина новината, че бизнесменът и издател Делян Пеевски бил в остър конфликт с Борисов.

Компрометираният кмет на Доспат се явявал перфектна цел, тъй като десетки негови далавери отдавна са публично достояние. Както първо Narod.bg разкри, подсъдимият Елин Радев е дал точно 915 000 лева за изграждането на път до своята вила на брега на яз. „Доспат”.

Реклама

Очевадното отклоняване на средства в особено големи размери, за което според Наказателния кодекс се полага ефективна присъда, дори е указано с табелка, на която е казано, че европарите са отпуснати за „развитие на рибарските области в България”.

Вместо това наглият градоначалник на хунтата ГЕРБ си проправил път до вилата, който нацвъкал скъпарските лампи със слънчеви батерии през 8 метра. Това удоволствие струва на държавата колосалните 915 000 лева.

Местните в Доспат помнят бруталната случка с Реджеп Чанчев от родопското с. Любча, който още чака обезщетение за тежки увреждания след трудова злополука във фирма на деребеят Елин Радев.

Мъжът осъди дружеството „Вева груп 1“ ЕООД, собственост по това време на кмета на Доспат, да му плати 155 хил. лв. за болките и страданията, но и до днес сумата не е преведена.

За да избегне плащането на задължението към Реджеп, останал инвалид заради пронизала черепа му дъска, като управител на две компании – „Вева груп 1“ и „Вева груп“ Елин Радев е прехвърлил имотите от първото дружество във второто два месеца, след като влиза в сила решението на съда за изплащането на обезщетение. Така фирмата се освобождава от два имота с площ от над 8 дка и цех за преработка на дървесина със застроена площ от 1460 кв. м.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.