МАФИЯТА удари дъното: Костадин Ангелов лъже, че е професор (ДОКАЗАТЕЛСТВО от истински учен)

9 78 545

Скандалът около професурата на Костадин Ангелов намери своя логичен завършек! Коце Ботокса, именуван професор и министър на здравеопазването, няма хабилитационен труд за получаване на званието!

Проф. Дилян Николчев сам съобщи на стената си във фейсбук, че измамата е разкрита – Татяна Дончева е права, Костадин Ангелов не е професор.

Богословът се позова на проверка в Националния център за информация и документация (НАЦИД), където хабилитационният труд на кандидат-депутата на хунтата Ботокса би трябвало да фигурира. Да, ама не, такъв няма.

„Т. Дончева е права, К. Ангелов няма хабилитационен труд за професура, прегледах внимателно в НАЦИД”, написа проф. Николчев.

Ситуацията вече става прекалено сериозна и казусът трябва да се поеме от прокуратурата, ако има такава – придобиването на звание без хабилитация е престъпление, което коства минимум оставка, максимум – присъда и изритване от политиката завинаги.

Реклама

Татяна Дончева първа разбуни духовете с пост, в който написа следното:

Прави впечатление, че през 2013 г. със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор Костадин Ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков.

През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури.

Три месеца след като става доктор на медицинските науки вече е доцент. Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за професор.

Няма нито една негова лична публикация, а само съавторски – с по пет, десет и повече съавтори. Същевременно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, медицинско издание, третиращо проблемите на сестринството.

Тези публикации нямат общо с темата на професурата му, която е по рак на стомаха.

Всеки може да провери дали близкият приятел на нежния актьор Владо Карамазов покрива изискванията за професура на адрес https://nacid.bg/bg/

9 Коментара
 1. Никопол казва

  По новите правила за Професура , от много години, не е необходимо да имаш втора дисертация за да си професор .
  Проверявайте данните , които получавате .
  Не му е била необходима по закон!!!

 2. Уши нос и гърло казва

  На геят-министър, първата му дисертация е написана от негов студент по медицина. Преди около шест, седем години, бях неволен свидетел на разговор между току що завършили медицина.

 3. от Раята казва

  Гнус ме е даже само да чета за тези Боклуци… Има Небесен Съд !

 4. Николай Колев казва

  Не е необходима втора дисертация,но втора монография е задължителна…плюс необходите публикации и наукометрични изисквания…НО…. за някои близки до управляващите среди може и по други критерии…. Справка:как агент Петлешков стана професор в НСА…

 5. Vladi казва

  Че е пидал разбрахме , че е с купена диплома разбрахме , гледам внимателно снимката на министъра от герб и удивително ми прилича по нещо на владо кузов , вижте пак мазната му муцуна и хитрите очички

 6. Борис Цветанов казва

  Другари,не сте прави,професор си е,както аз съм
  професионален.дфн,дтнн,дхн,дйн,дпн Хаджи Борис Хаджи Цветанов

 7. ВЕСЕЛИН МЛАДЕНОВ казва

  МИ ОНЕ МАЗНИК ОТ ПИРОГОВ?

 8. Данаил Лазаров казва

  Ама те герберастите все ги намират едни такива изчанчени и странни, а после ги правят министри! Пуууу, затова долу ГЕРБ, оставка на тъпата и проста мутра, Борисов!

 9. Жеко Едрев казва

  Едно уточнение. Професор, е длъжност., за която може да кандидатства хабилитирано лицеq например доктор на науките.Доцент, аосистент също са длъжности.
  Доктор на науките е звание. Лекарите неправилно се наричат доктори, ако не са защитили докторантура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.