ГЕРБ отгледа и „калинката” доктор Коце. Ето как ботоксовият министър от медсестра стана професор

3 9 645

Поредната „калинка” в услуга на престъпната власт се казва Костадин Ангелов. Невзрачният доктор с прогресиращо оплешивяване изведнъж изплува от нищото през 2013 г., като тогавашният здравен министър – гербоидната Десислава Атанасова, го прави шеф на Александровска болница, която в края на неговото управление е тотално източена и с колосални дългове за 72 милиона лева, разкри преди време информатор на Narod.bg!

Как, обаче, ГЕРБ успя да лансира поредната си калинка и да я „въоръжи” с нужното за кариерата образование? Тук историята опира до познатите манипулации – едно и също лице едновременно е научен ръководител, рецензент и председател на научното жури, което дава на Коце Ботокса званието „доктор на науките”.

Разкритията направи Татяна Дончев в свой пост, който описва внезапната кариера на семплия доктор, който от лековати публикации за сестринството изведнъж става професор и поема Министерството на здравеопазването.

Има и друг тънък момент, от който кукловодите на д-р Коце се възползват най-безскрупулно. Здравният министър е известен с близостта си до хубави мъже от сой – предимно актьори и стойностни лекари. Тази му забежка е наблюдавана под лупа през годините и доказателствата за нея се пазят „където трябва”, обясни източникът на Narod.bg.

Идеята е само една – Коце Ботокса е длъжен да изпълнява безропотно заповедите на началниците си, в противен случай в обществото ще бъдат пуснати отвратителни видеа и снимки, които ще съсипят кариерата му завинаги.

Затова и д-р Коце папка и слушка…

Реклама

Ето и поста на Татяна Дончева, който внася допълнително яснота около спорната фигура на Коце Ботокса:

Очевидно научната кариерата на здравния министър се нуждае от по-сериозен преглед. Такъв преглед ще може да бъде направен след 4 април, когато той вече няма да бъде министър.

Прави впечатление, че през 2013 г.  със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор Костадин Ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков.

През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури.

Три месеца след като става доктор на медицинските науки вече е доцент. Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за професор.

Няма нито една негова лична публикация, а само съавторски – с по пет, десет и повече съавтори. Същевременно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, медицинско издание, третиращо проблемите на сестринството.

Тези публикации нямат общо с темата на професурата му, която е по рак на стомаха.

Зачетени като научен принос са му доклади от конференции за обучения на специалисти по здравни грижи, които касаят работа на медицински сестри, както и няколко доклада от конференции по офталмология за зрението на децата в ранна училищна възраст, след като той кандидатства за професор по хирургия.

3 Коментара
 1. многознайко казва

  НЕ Е САМО ТОЙ-КАК НЕ ГО РАЗБРАХТЕ!ПРОВЕРЕТЕ ВСИЧКИ ШЕФОВЕ И НОВОИЗЛЮПЕНИ С ТИТЛИ И ЩЕ СЕ ИЗУМИТЕ КОЛКО БЪРЗО СА НАВЪРТЕЛИ „СТАЖ“ ЗА МЕДИЦИНСКО ТИТУЛУВАНЕ.ПРОСТО НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ АКО НЕ Е ШАШМА.ДА НЕ ГОВОРИМ АКО ТРЯБВА НАНОВО ДА ЗАЩИТЯТ ОНОВА КОЕТО СА „ЗАЩИТИЛИ“ ПРЕДИ ВРЕМЕ.ТОЧНО КАКТО ПРЕДЛОЖИХ ЗА ШОФЬОРСКИТЕ КУРСОВЕ-АКО ПОВТОРЯТ ИЗПИТИТЕ ИМ ПО ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА,ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СА „ВЗЕЛИ“ КНИЖКИ-ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ КЛАСИРАТ 5%,ЕСТЕСТВЕНО АКО ГИ ИЗХИТАТ КАТАДЖИИ,КАКТО БЕШЕ НЯКОГА.
  СЪЩАТА РАБОТА Е С ДОЦЕНТИТЕ И ПРОФЕСОРИТЕ ПО МЕДИЦИНА.

 2. Николай казва

  Готов съм да свидетелствам че бях отстранен от Конкурса за Доцент по Хирургия в които участвах заедно с Костадин Ангелов след лични заплахи от него и от неговата Старша сестра че ще си загубя „Трудовата книжка“ ако не си изтегля документите, който вече бях подал. По това време това лице вече беше силово поставено за директор на Александровска от Цветанов и Деси Атанасова без никакъв конкурс. Изхвърлиха академик Л Трайков с брутално насилие от директорския кабинет. д-р Николай Стоянов Кътев хирург от 1983 година в Александровска болница.

 3. Ирина казва

  Когато коментирах след назначението му за министър, че това е поредната бездарна калинка , поста ми във ФБ беше заличен, бях предупредена че ползвам език на омразата и бях блокирана за 5 дни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.