С Бойко на ревера: Рекетьор от ГЕРБ цъфна в листата на ДПС (в парламента или в затвора отива Димитър Аврамов?)

0 6 362

Връзката на ГЕРБ с ДПС е все по-лесно видима – едни и същи престъпници се въртят ту в листите на Бойко Борисов, ту са кандидат-депутати на Ахмед Доган.

„Това са най-важните избори от 1989 г. досега“, заяви наскоро формалният председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Това определение с пълна сила важи за водача на листата на партията в 12 МИР-Монтана Димитър Аврамов, бивш гербер, подсъдим за рекет.

От резултатите на гласуването на 4 април се определя съдбата на компрометирания политик – дали в парламента, или в затвора. В момента той е подсъдим за търговия с влияние, извършвана в условията на продължавано престъпление през лятото на 2012 г.

Процесът върви в Специализирания съд и все още няма крайно решение, но от прокуратурата са оптимисти. Групата на Митко Галата е обвинена за поискан подкуп от общо 200 000 лв. и изнудване на бизнесмена Светослав Илчовски.

Според държавните обвинители, доказателствата са железни и се очаква по делото да има ефективни присъди затвор и конфискация на тяхното имущество.

Реклама

Точно по тази причина изборите на 4 април са жизнено важни за Димитър Аврамов. Проваленият политик се надява отново да влезе в парламента и чрез влияние от там да се измъкне от правосъдието.

Той вече веднъж беше изхвърлен от Народното събрание, но тогава беше депутат от ГЕРБ. Вероятно сега съдбата му ще бъде същата, но този път трудното решение трябва да вземе ДПС.

Точно заради това повечето членове на листата на партията в Монтана се чудят защо за пореден път Митко Галата бе наложен за водач.

Повечето от участниците в изборите очакват да се провалят в началото на април и така да останат без свой представител в законодателния орган. След него в листата има достойни хора, които могат да застанат с открито лице пред избирателите, без да са клиенти на Специализирания съд.

По тази причина в местната организация на партията на почетния председател Ахмед Доган има всеобща демотивация, чиито резултати ще бъдат видими на предстоящите избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.