Пазарджик на бунт срещу Найден Шопов (герберастът-милионер с 54 имота бетонира градинка)

1 11 061

На протест срещу кандидат-депутата на мутрите в ГЕРБ Найден Шопов се вдигнаха гневни жители на пазарджишки квартал.

Повод за недоволството са плановете на настоящия общински съветник Шопов да застрои една от малкото останали градинки в района. Към днешна дата в зелената площ има детска площадка, а пейките наоколо са любимо място за срещу на малки и големи, съобщи в последния си брой в. „Уикенд”.

Бетониращият градинки е щастлив в компанията на гербоидната Теменужка Петкова

Оказва се, че идилията е на път да приключи. Наскоро хора от квартала разбират с изумление, че любимата им градинка е застрашена от бетониране. Проверката им показва, че зелената площ всъщност вече не е такава по документи. Според действащия план на града тя се води урегулиран поземлен имот, предвиден за застрояване.

За да е още по-голям абсурдът, до 2001 г. междублоковата градинка е била записана като земеделска нива. На това основание местната поземлена комисия я връща на наследниците на хора, чиито ниви са национализирани. Тези новоизлюпени реститути от своя страна я препродават на Шопов за 100 000 лв.

След тази сделка с нивата-градинка спешно се захващат общинските чиновници. Зелената площ е разделена на три парцела, които ударно са вкарани в регулация. Така върху тях става възможно строителството на блокове до пет етажа. Без значение, че те на практика ще опират в терасите на съседните панелки, обградили зелената площ. 

Ето го гербераста в цялата му прелест

Реклама

На протеста срещу бетонирането, проведен тези дни, се появи и собственикът Найден Шопов. Опитите му да обясни на хората, че дори не е знаел какво купува, са посрещнати с присмех. „Да бе, даваш 100 хил. лв. и не знаеш защо. Стига ни прави на идиоти“, подвикна възрастна жена.

В опит да успокои потенциалните си избиратели, Шопов обещава, че за момента няма намерение да строи. Хората му отвръщат, че това си е за днес, а утре може да си промени решението си. Гербоидът само вдигна рамене.

Найден Шопов се отърка и в министърката от пазарджишкото с. Бошуля Екатерина Захариева

„Нахалството на политиците вече няма граници. Това, което принадлежи на хората, те го правят свое. Крайно време е да се приключи всичко това. Мислят си, че цяла България е тяхна. Купуват, строят и няма място къде да седнеш на припек вече“, гневно обяснява и друга жена от квартала.

Ако влезе в парламента, Найден Шопов ще заеме едно от челните места по богатство. Към днешна дата той държи приза за най-състоятелен общински съветник.

Компрометираният кмет Тошко Попов и щастливият кандидат-депутат на хунтата

В имотната си декларация е обявил налични по сметките си 6 млн. лв. и още 400 бона раздадени заеми. Декларирал е и общо 54 имота – къщи, апартаменти, офиси, магазини, парцели, гаражи, които притежава еднолично или в съсобственост със свои родственици.

1 Коментар
  1. От Ставропол казва

    Е какво се правят съкварталците на ощипани моми! От години се знае,че супермаркета е собственост на Найден Шопов! Да не би да са очаквали, че ще стане магазинер?! А и съм далече от мисълта, че там е детска площадка! Някой предизборно се задълба в нещо, в ковто няма нищо тайно и е от поне 20 години!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.