Доктор Коце станал доцент и после професор за една година?! Не, но по принцип в държавата на ГЕРБ, където всичко се купува, може!

2 9 568

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е станал доцент и после професор само за една година. Тази информация беше изнесена по държавната телевизия от Татяна Дончева. Проверка на Narod.bg показа, че това не отговаря на истината – Ангелов е станал доцент през 2015 г., а професор – през февруари 2020 г.

Съвсем справедливо обаче проф. Николай Слатински коментира темата и допуска, че всякакви наглости са възможни по време на управлението на ГЕРБ. Narod.bg публикува коментара му:

Според Татяна Дончева здравният министър за една година е станал доцент и после професор.

Не знам дали е така. Няма как законово да е така!

Реклама

Но защо изглежда сякаш е така? Защо в нашата държава е толкова лесно да се допусне, че това е възможно? Поради поне четири причини:

Първо, абсолютно масова практика е – особено през властта на ГЕРБ – властниците да се обкичват, въпреки откровените конфликти на интереси, с научни степени и звания – и за да ударят кьоравото, и защото има сред тях много комплексари и алчни за тези степени и звания, с които кичозно да се накичат.

Второ, защото има университети, користно предлагащи „бързи писти“ в научните степени и звания и корупционно и коленопреклонно обслужващи с това нагло предлагане властниците.

Трето, критериите за оценка в науката са оперверзени до безобразие и практически изцяло количествени, но не качествени, а противодействието на плагиатстването е формално и с широко затворени очи.

Четвърто, процедурите за получаване на научни степени и звания са на 1000 процента административни, бюрократични, във властта на биг-босовете в университетите; научните журита са на принципа на безусловната вярност и безпримерната лоялност към биг боса и властимащите, а участието в тези журита е много изгоден бизнес (професор може да напише рецензия за 60 минути и да си докара така 600 лева за нея)ето защо нАучните работници драпат за участие в тези журита, участват в своеобразния алъш-вериш и са готови да напишат каквото им кажат, без – понякога – свян, срам и страх.

2 Коментара
  1. многознайко казва

    НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО СЕ ИЗНЕНАДВАТЕ?!ВИЖТЕ ЩО ПРОФЕСОРИ И ДОЦЕНТИ СЕ НАВЪДИХА НАПОСЛЕДЪК-ПРОВЕРЕТЕ.НАЙ НЕВЕРОЯТНИ ФИГУРИ СЕ ЗАКИЧИХА С ТКИВА ТИТЛИ,СЯКАШ ТОВА ЩЕ ГИ НАПРАВИ ПО УМНИ,НО УВИ НЕ Е ТАКА.ПРОСТО ТЕЗИ ТИТЛИ СЕ ИЗТЪРКАХА И ОБЕЗЛИЧИХА,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПОМНИМ В МИНАЛОТО КАК СЕ СТАВАШЕ ДОЦЕНТ ,А ПЪК ЗА ПРОФЕСОР -ДА НЕ ГОВОРИМ.ТОВА ОЗНАЧАВАШЕ НЕИМОВЕРЕН Д Ъ Л Г О Г О Д И Ш Е Н НАУЧЕН ТРУД ЗА ДА ЗАЩИТИШ СЪОТВЕТНАТА НАУЧНА ТИТЛА.АКО СЕ ПРОВЕРИ КОЙ КАК Е СТАНАЛ ДОЦЕНТИ ИЛИ ПРОФЕСОР ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ,РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ОТЧАЙВАШ.ЗА ТОВА ЛИЧНО АЗ НЕ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ ТИТЛИ ЗАЩОТО СА ОБЕЗЛИЧЕНИ СЪС СКОРОСТТА, С КОЯТО СА ПРИДОБИТИ.АМА ТОВА МАЙ ГРАНИЧИ И С ЕДНА МАЛКА КНИЖКА НАРЕЧЕНА НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС….ЩОТО СИ Е ПАР ЕКС СЕ ЛАНС ИЗМАМА.

  2. Хандрей от Фък-ултето казва

    Многознайко, ти забрави да кажеш и за ‘академиците’. И те са се навъдили бая. МакЪдемик Магърдич Халвазян например.Той е вече заслужил академик от циркаджийство ! Ми човека цяло трвеститско реалити направИ, как да не го оцени БаН и да не го направи акЪдемик ? Сега и Нико-Лаос Цикари-Дик и него го подготвят за професор и после айдее и акЪдемик. А и оная, дашната русата синоптичка Николета Тривонова , тя вече е произведена в старши доценКа по синоптизЪм.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.