СВЕТОВЕН СКАНДАЛ: Заради крадците в ГЕРБ Брюксел съди Европейската комисия (спират милиардите на хунтата)

0 53 228

Крадците в ГЕРБ вече са под светлините на света, след като далаверите им, досега ненаказани от Европейската комисия, доведоха до закана за съдебен процес от страна на Европейския парламент.

Да се спрат европейските милиарди за онези държави, в които няма върховенство на закона като България – това вече е възможно, но Еврокомисията още не смее да го направи. Сега Европейският парламент я заплашва със съд заради този механизъм, който на първо време засяга Унгария и Полша, но скоро ще стигне и до България.

Евродепутатите рядко са били толкова единодушни. Една широка коалиция, в която влязоха консерватори, социалдемократи, либерали, зелени и част от левите, заплашва Еврокомисията със съд заради нейното бездействие – уникален случай в историята на ЕС.

Реклама

„Последен предупредителен изстрел“

„Не можем да чакаме още дълго“, каза депутатът от Зелените Даниел Фройнд, който през лятото беше в България, където се срещна с протестиращите, а след това отправи остри критики към властите в София заради корупцията в страната.

„Това е последният предупредителен изстрел на Европейския парламент към Европейската комисия. Свършете си работата и имайте грижата онези, които потъпкват върховенството на закона, да си получат последствията.

Защото върховенството на закона в Европа не може да чака повече. Ако до лятото срещу Унгария още няма процедура, тогава г-жа Фон дер Лайен ще трябва да отговаря пред Европейския съд“, заяви Фройнд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.