Първо в Narod.bg: Мафията ГЕРБ захапа Германия – хунтата смени СИК в Нюрнберг със свои хора (СИГНАЛ)

0 4 294

Мафията ГЕРБ подхвана изборните измами зад граница, установи Narod.bg. Мутрите подмениха изцяло секционната избирателна комисия (СИК) в германския град Нюрнберг, която до момента е от доброволци, със свои корумпирани кадри.

Целта е повече от ясна – да успее да подмени вота на българите в Германия така, че Мутра №1 Бойко Борисов да получи имунитет, като за пореден път влезе в управлението.

Ето какво разкри Иво Стоилов, организатор на СИК до момента:

До всички гласоподаватели в района на Нюрнберг! Уважаеми сънародници, скъпи членове на групата,

пипалата на октопода достигнаха и до нас в Нюрнберг.

След решение на ЦИК целия наш екипи от доброволци, които работихме за откриването на секцията беше заменен от изцяло партийни представители за членове на СИК.

Искам да Ви съобщя, че ние от сдружение „Златен век“ и изборните доброволците не сме съгласни, не одобряваме това решение, разграничаваме се от тези хора и не желаем да сме част от случващото се.

Единодушно решихме да се оттеглим от по-нататъшна организация и да не носим отговорност за действията на тази комисия.

След месеци работа, кандидатирането на район Нюрнберг за избирателна секция, осигуряването на необходимото помещение, събирането на достатъчно заявления, набавянето на почти всички необходими материали с лични средства, без да се възползваме от предоставения ни бюджет държавни пари, създаването на цялостна организация и набавянето на достатъчно доброволци, за нормалното протичане на изборния процес, смятаме решението на ЦИК да не одобри нашите кандидати за членове на СИК и да бъдат заменени изцяло от партийни представители за напълно неуважително и незачитащо заслугите и работата ни до момента.

Нямаме нищо против партиите на изпратят застъпници, ако се съмняват в честното провеждане на изборите, но не сме съгласни организацията на секцията да бъде поверена на хора, които смятаме, че няма да се справят с нея.

Реклама

Има седмица до изборния ден, а те още не са направили контакт помежду си и разбрах от консула, че не са влезли във връзка с него. Това още повече ни притеснява за тяхната организираност и загриженост към поверената им задача.

По принцип нямаме против партийни представители да участват в комисията, това е законно право, но при положение че нито една партия или партиен представител не ни съдейства, когато имахме нужда от помощ за работата до момента, това в последния момент да развалят цялата готова организация е неприемливо.

Досега винаги са изпращали представител на Външно министерство и останалите четирима членове на СИК са били наши доброволци. Съмнителен и притеснителен е факта този път в Нюрнберг да изпратят целия състав от партийни представители. Това че тук събрахме най бързо заявленията и са едни от най многобройните в Германия, явно притеснява някого.

От друга страна собственика на помещението за изборната секция го предостави на нас, хората на които има доверие и с които вече за четвърти път заедно в екип работим по организацията и изразява също недоволство и несъгласието си за намесата на непълно непознати хора в работата с него, което прави самата секция под въпрос.

Затова тук пред Вас публично призовавам тези хора да си направят отвод. Нямаме нищо лично против тях, но смятаме за некоректно, след толкова вложено време и труд, на самия край организацията до момента да бъде провалена и да се повери на неподготвени, незаинтересовани и неорганизирани хора.

Уважаеми сънародници, тези партийно назначени представители са хората, които ще приемат и броят Вашите гласове и смятам, че те трябва да научат за Вашето мнение по въпроса. Нека всеки, който не е съгласен с това решение на ЦИК, да напише в коментарите „Не одобрявам“.

Вече повече от 10 години съм давал заедно с моите колеги всичко от себе си за организацията на редица мероприятия, касаещи българите тук и съм правил всичко по силите ми да защитавам интересите им.

Така, както преди година българската православна църква ни отне Отец Йордан и аз открито и се противопоставих, за да ни го върне, така сега открито се противопоставям на това решение на ЦИК!

Вече написах възражение по случая и им го изпратих. И силно се надявам новоназначените представители да вземат под внимание по горе написаното и да се оттеглят, докато все още има време да се поправи стореното.

Предварително им благодаря, ако го направят и на Вас за вниманието!

Иво Стоилов, Председател на Българо-немско културно сдружение „Златен век“ и организатор на избирателна секция район Нюрнберг до момента

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.