Едно към едно: Ето как Иван Тотев урежда изборите за ГЕРБ в Пловдив с ромски гласове (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

0 4 011

Бившият пловдивски кмет Иван Тотев е главен герой във видео от далечната 2009-а година, което се превърна в истинска интернет сензация в последните дни. В клипчето герберастът Тотев дава инструкции на активистите за изборна победа в пловдивския квартал „Столипиново“.

Сред скандалните признания на Тотев е купуване на статии в местния в. „Марица“, както и уреждане на „недействителни“ бюлетини в районните избирателни комисии.

„Това е много секретно – поръчали сме платени статии във в. „Марица“, едната платена статия е на Петър Петров, а другата платена статия е на Яшар Асан. Ще излезе утре и се акцентира за бъдещото управление в района със силни заглавия. Поръчали сме 3000 надтираж. В момента имаме около 900 гласа в „Столипиново“ и ако тях ги нямахме щяхме да загубим изборите“, коментира Тотев.

Реклама

На 16 януари 2017 г. Иван Тотев беше отстранен от кметския пост по обвинения в злоупотреба с обществена поръчка за Зоологическия кът.

На 24 януари 2017 г. Апелативният съд отменя това решение, но ПП ГЕРБ не го издигна за следващ мандат, като Тотев тогава каза, че има нужда от почивка и увери, че цял живот ще работи за Пловдив, защото изпитва огромна любов към града.

Сега бившият кмет е втори в кандидатдепутатската листа в Пловдив от ГЕРБ.

Видеото ТУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.