Топ журналист: Изпратихме най-наглия парламент, лека му пръст

0 5 045

Изпратихме найнекомпетентното, найслабото, найразделеното, найнаглото Народно събрание (44-о поредно). То изгуби всякакво доверие, разби всички очаквания за почтеност, уби вярата в парламентаризма.

Ако беше предприятие, нямаше да може да продаде произведеното дори на пазар за стоки втора употреба. Напънът за Велико народно събрание бе най-унизителният опит за удържане на властта. Управляващите отхвърлиха протестите, отделиха се от медиите и наместиха парламента в Партийния дом.

Да не говорим за медийния закон, който беше ту внасян, ту изнасян, а за избора на членове на медийния регулатор нямам думи. Така се стигна до раздаване на пари от джипки и диалог с обществото през Фейсбук. Там няма неудобни въпроси. Готов въпрос, готов отговор.

Реклама

Последното заседание на парламента беше неприсъствено за опозицията. Логичен завършек на пълното пренебрежение на политическия диалог, толерантност и далновидност.

Срамът е общ, ние всички сме съучастници с мълчанието си. Вървим ли към нов срам? Решенията са лични, последствията общи. Гласувайте, за да не се срамувате и от себе си.

Пост на журналиста Валери Тодоров, бивш шеф на БНР, заглавието е на Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.