Писателят Христо Стоянов: Гледам на МаяМа като на тест за психично здраве („мутри, вън”, а гушка Баце)

1 3 454

„Гледам Мая Манолова по „Нова ТВ“ и я възприемам като тест за психично здраве. И като преамбюл към хиперинфлация… Наистина, ако някой гласува за нея и кръжеца и би трябвало веднага да бъде въдворен на лечение в Раднево… Мисля, че не изборният закон иска ремонт, а Законът за народното здраве в частта му за принудително лечение…“

Това написа във фейсбук писателят Христо Стоянов. Поводът бе 40-минутната тв изява на лидерката на „Изправи се. Мутри вън“. Вън всяко свое второ изречение тя обръщаше въпроса и започваше да говори за Бойко Борисов, като десетки пъти повтори думата „чекмедже“. Манолова отбягваше всячески въпросите на водещия Виктор Николаев, на когото дори потърси сметка кога му е гостувал премиерът и какви въпроси задава на други участници.

Тя нямала проблем да подкрепи премиер, излъчен от „Демократична България” или от партията на Слави Трифонов.

„Никой от нас не се бори за постове. Ако аз се борех за постове, щях да съм омбудсман. Щях да си седя в омбудсманския кабинет, да имам най-високия рейтинг, да получавам висока заплата и да гледам протестите от прозореца”, обясни Манолова.

Реклама

Тя разказа и за посещението си при Васил Божков през 2019 г. „Преди две години, когато се срещнах с Божков, той беше бизнесмен. Отидох там по негова покана, защото предстояха местните избори, в които се изправих сама – персонално, срещу Борисов. Отидох, за да видя какво стои срещу мен”, твърди Манолова.

Думите ѝ се различават от разказите на укриващия се в Дубай бизнесмен, според когото той ѝ е отказал търсена от нея подкрепа.

Виктор Николаев я попита дали лъже. „Разбира се, случва се, но не и избирателите. Ами налага се на човек да излъже – на приятелка, че не е качила например“, каза Манолова.

Малко по-рано в предаването тя наистина си послужи с необяснимо безсмислена лъжа – че е пропушила през 2019 след местните избори. Това не е истина, тъй като бившата социалистка бе активен пушач и по време на депутатската си кариера в БСП, припомниха нейни тогавашни съпартийци.

Друга неистина в думите и, вече често повтаряна от нея, бе че не ГЕРБ са я избрали за омбудсман. Това не отговаря на истината. Изборът ѝ за поста стана с откритата подкрепа на управляващите, които ѝ осигуриха гласовете, които не достигаха. По онова време дори не бе тайна, че именно Манолова е фаворитът на Бойко Борисов за поста.

1 Коментар
  1. Мара казва

    АМИ ТО ПСИХИЧНОТО ПЪРВО ДА СЕ ВИДИ НА ТОЯ ДРАСКАЧ…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.