ПАНИКА! Известен лекар заряза партията на Дългия (ВИЖТЕ ЗАЩО)

1 4 115

Известният анестезиолог-реаниматор д-р Борис Таблов, който живее и работи в Нойрупин, Германия, е зарязал менте партията на Слави Трифонов. Лекарят сам призна, че е напуснал „Има такъв народ” заради абсурдната партийна линия, че ковид въобще не съществува.

Бях член на проекта, който се казваше “”яма такава държава”. Бях в проекта на Слави до момента, преди да се регистрира партията. Бях част и от работната група по здравеопазване и част от хората, които пишехме програма по темата.

Разривът настъпи точно заради несъгласие с поведението на политическото ръководство на партията.

Към сценаристите и Сиромахов нямам нищо лично. Той многократно е изразявал личното си мнение, че сме спрели да живеем от страх и т.н., но той и колегите му непрекъснато внушават едно повърхностно отношение към вируса. Проблемът обаче е много по-сериозен. Когато толкова популярни хора като Сиромахов, автор с много последователи, непрекъснато изразяват позиция срещу един сериозен проблем, той само нараства.

Реклама

Използвах мнението му за замърсяването на красивата българска природа с найлонови торбички като паралел за замърсяването на тв ефира с вредни послания. Това съм го казвал и в политическия им проект. Хората, които имат широка обществена чуваемост, трябва ясно да си дават сметка за отговорността, която носят. Трябва да им е ясно, че когато непрекъснато повтаряш, че няма проблем и всичко е политическа измислица, нещата стават само по-зле. А това на фона на все повече натрупващи се доказателства, че нещата не са пренебрежими.

Бях отговорник на групата по здравеопазване. Помолих за среща с политическото ръководство и присъстваха двама души от лидерите на партията. Пред тях казах точно това, че хората с голяма популярност, трябва ясно да си дават сметка, че проблеми има, и не трябва да го омаловажават и да излъчват грешни послания, защото това влияе на голям процент от хора, които им вярват.

Второто, което казах, бе, че ако искат проектът да бъде различна форма на политическа платформа, трябва да заложат на конструктивни, а не на деструктивни послания. Да обясним какво трябва да се направи у нас, съобразено с реалностите в България, и как да се ограничат щетите. И получих подкрепата на много колеги.

Тогава изразих моята позиция, че съм тотално несъгласен с непрекъснатото излъчване на послания от 7/8 тв, че няма коронавирус, че всичко е измама, че стана трибуна на проф. Чорбанов и доц. Мангъров и колеги, които непрекъснато се противопоставят яростно на мерките. Обясних, че това е конкретната причина да напусна партията”, цитира медика „24 часа”.

1 Коментар
  1. Борко Наумов казва

    Данеби да те изгониха бе недодялъно докторче?
    Или си по голям от проф. Чобонов?
    Нещасник!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.