Проф. Евгений Дайнов: Бойко е човекът на Кремъл в България (шпионският скандал е кьорфишек за наивници)

5 12 337

Докато с половин ухо слушах един човек да ми свежда опорката, че който и да „дойде” след Борисов, ще ни върне обратно „към руснаците”, се запознавах с последните прозрения на Тома Биков.

Според този виден теоретик на онова, което навремето наричаха фашизъм, а в момента се рекламира като „консерватизъм”, Европейският парламент и европейските медии не бива да бъдат вземани на сериозно.

В пика на „шпионсикя скандал“ Баце се врече във вярност на руския посланик Елеонора Митрофанова

В парламента било пълно предимно с комунисти и с платени индивиди, обслужващи протестите в България. Медиите в Европа също били купени от същите тези протести.

„Борисов е човекът на Кремъл в България”, бе съобщил дни преди това Бойко Ноев, бивш посланик в НАТО и военен министър. Че политиката на Кремъл в България се прокарва от ГЕРБ, това вече пролича и от последните откровения на Биков.

Как искат да ни убедят, че истина няма

Тайната е заровена в типичното за съвременен Кремъл отношение към истината.

Според Кремъл, такова животно няма. Или, както преди време отново ни обясни Биков: „В политиката няма истина”.

От десетина години време, Кремъл дестабилизира цивилизования свят с „хибридни” стратегии. Те вече не се опитват да продават, както беше по времето на СССР, някакъв руски модел на общество като по-съвършен от цивилизования и така да всяват неувереност.

Руснаците нямат по-добър модел на общество. Затова усилието е насочено към убеждаването на света, че истина няма. Има единствено гледни точки, които са платени. Всички лъжат; и всички правят това срещу пари.

Целта е очевидна за всеки, познаващ политиката. Русия изгражда система от огледала, в която нито едно отражение не е истина. А там, където няма истина, обществените отношения не могат да се структурират върху нищо друго, освен – върху голата сила.

Там, където няма истина, не може да има спор и последващо съгласие по онова, което трябва да бъде правено. Където няма съгласие, решения пак се вземат, но на друга основа – на подчинението. Просто се подчиняваш на по-силния, за да си нямаш проблеми. Защо да не го правиш, след като истина, в чието име да откажеш подчинение, не съществува?

Реклама

Именно такъв тип общество – руско, путинско – изгради ГЕРБ в България; и именно срещу него е сегашният бунт. Че власт-имащите не спазват никакви закони, а просто налагат силата си – това е очевидно за всички.

Кражбата на обществени ресурси, изсичането на горите, бетонирането на дюните, пресушаването на язовирите, превземането на чужди бизнеси от партийни активисти – всичко това става не с инструментите на правото, а с инструментите на силата.

Един позорен акт на насилие

В политиката, обаче, силата убива. Това лъсна – отново – в случая с Бююк. Избягал от диктатурата на Ердоган, снабдил се с две решения на български съд, че не може да бъде връщан обратно в лапите на сатрапа, Бююк бе отвлечен от българските служби и предаден на турските.

Този позорен акт, публично оправдаван от тогавашния МВР-министър Румяна Бъчварова, не беше въпрос на право или на факти. Беше въпрос на сила и насилие. Правото казва – „Не пипай!”. Силата казва: „Удряй!”. Като в прословутото тефтерче на Златанов, с неговите графи „да се удари” и „да се остави”.

Бююк, както разбираме, е все още жив. Колко от десетките като него, предадени от българите на Ердоган, са живи днес?

Силата се настани дори в законодателната власт, привеждайки българското Народно събрание в състоянието на днешната руска Дума. Депутатите гласуват така, както им нареди или изпълнителната власт (която, по принцип, би трябвало да изпълнява техните указания), или прокуратурата. В миналия парламент, над 200 български депутати демонстрираха, че са подчинени на Главния прокурор, когато отхвърлиха реформата на Христо Иванов.

В днешния парламент се гласува онова, което каже Бойко Борисов или някой негов приближен. Накрая, онзи ден, българският парламент гласува текстове, които имат за цел да ликвидират самата Конституция – т.е. основата, върху която можем да имаме общество, в което не силата подрежда нещата, а правото.

Проводник на политиката на Кремъл

ГЕРБ активно участва в борбата срещу истината, която е спонсорирана от Кремъл. Затова България, освен че е най-бедната европейска държава, е и най-пробитата от руските служби и интереси. Това създава рискове за сигурността на цяла Европа, та и (по линия на НАТО) на САЩ.

ГЕРБ не е опасен само за здравето на българите. В качеството си на проводник на политиката на Кремъл, ГЕРБ вече е опасен за здравето на цивилизования свят. Време е да се вземат решителни мерки, преди да е станало късно.

Коментар на проф. Евгений Дайнов, назаем от „Дойче веле”, заглавието е на редакцията на Narod.bg

5 Коментара
 1. ???? казва

  Г-н Дойнов,извинявайте,но ТОВА днес ли го разбрахте?!

 2. Колев казва

  Ало професоре, наистина ли ги мислиш тези неща, които пишеш, щото продажността на българина е пословична, а изключенията са рядкост. В мрежата има хиляди детаили, които с лекота опровергават цялата ви тирада. Борисов е една жалка маша на тези, които го поставиха на това място, жалка маша на “ Атлантическия , морския“ ни стратегически господар. Няма място тук да се изброяват стотиците му гафове, долнопробните му лъжи , концесиите, милиардите заеми, закупуването на изтребители на чертеж. Руска ли, американска подлога чиста проба, подлец и лъжец като много други, най-простият, най-подлият гробокопач на България.

 3. Ангел Петков казва

  Невероятно е, че човек като Дойнов, който поне можеше да съставя правилно прости изречения, в настоящата статия просто се задавя от русофобия. Та чак до припадък. И изобщо не го оправдава това, че приписва Тиквата на руската агентура. Известно е чий агент е той, кога и къде е вербуван и защо е бил затворник, но няма присъда…
  (А Вие, г-н Дойнов, чий агент сте?)
  Г-н Дайнов, как мислите: къде би избягал Борисов при опасност за живота му – в руското или в щатското посолство? След като си отговорите на този въпрос, напишете някоя нова глупост за Дойче веле. То другаде няма и да го прочетат.

 4. Аман казва

  В Африка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.