Доц. Владимир Ходжев: Борисов излъга пулмолозите, не дава 1000 лв. бонус (за купуване на изборите има 150 милиона)

0 2 557

Пулмолозите у нас, които работят в доболничната помощ, не получават допълнително възнаграждение от 1000 лв. За това алармира пред Би Ти Ви доц. Владимир Ходжев, председател на Българското дружество по белодробни болести.

Причината е, че те не са признати за медици на първа линия, както пулмолозите, работещи в болниците.

„Фамилни лекари, здравните медиатори, колегите от РЗИ – всички те са признати за медици на първа линия, не разбирам какъв е проблемът и пулмолозите от доболничната помощ да се включат, те се срещат ежедневно с коронавируса.

Реклама

95% от пациентите, които преминават през кабинета на пулмолога, са с коронавирус“, коментира Ходжев.

Пулмолозите от доболничната помощ, които ежедневно преглеждат болни от коронавирус, не са медици на първа линия, според МЗ

По думите му става дума за едва 50-60 пулмолози от цялата страна. „Не става дума само за 1000-те лева, огрочението у тях е много дълбоко“, заяви той.

Доц. Ходжев обясни, че е писал писмо на 18 декември м.г. до здравното министерство, откъдето го препратили към НЗОК. Здравната каса пък ги уведомила, че те са изключени от методиката на МЗ. В началото допълнителните бонуси за първа линия се отпускаха по европрограма, а от тази година те идват по линия на касата.

Narod.bg припомня, че пари за лекарите може и да няма, но за купуване на изборите шайката ГЕРБ е приготвила колосалните 150 млн. лева, откраднати от гербоидните фирми от десетки порочни обществени поръчки и отчетени пред Баце като „черна каса”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.