РАЗСЛЕДВАНЕ: „Калинка” на ГЕРБ крие €15 000 000 в офшорния рай Люксембург

9 13 236

„Калинката” на ГЕРБ Георги Дичев – шеф на Камарата на частните съдебни изпълнители, който сам обича да се нарича „министър на ЧСИ-тата”, е един от българите, разкрити в аферата със скритите милиони в Люксембург.

Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници.

Наскоро група от европейски журналисти направи разследване и установи офшорни сметки на политически лица в банките на херцогството.

Отнасят се до политици от целия ЕС.

Съобщено бе, че български граждани притежават около 1 милиард евро там. Преди седмица излезе първото име – това на сина на бившия председател на Върховния съд – Константин Пенчев.

Сега изгрява втора забогатяла “супер-калинка” от ГЕРБ.

ЧСИ-тата са узаконена по времето на Борисов бившата каста на рекетьорите от 90-те. Вече събират дългове и всякакви пари (дори недължими) напълно законно, нямат нужда нито от боксьори, нито от бухалки.

Обикновено терорът е пълен, защото за повод винаги се ползва някакъв малък дълг (примерно 50 лв. за телефон), и след това го одрусват с 10 пъти повече такси.

Реклама

Целта очевидно не са 50-те, а 450-те лева.

И никога не се дава възможност за доброволно изпълнение, направо се начисляват таксите.

А Бойко е гарантирал пълна необжалваемост на тези действия, ЧСИ-тата са по-недосегаеми от мутрите през 90-те. Целият народ е пропищял от тях, а вече им прехвърлят и събирането на данъци, въпреки че същият този народ плаща щедри заплати на държавни служители да правят същото.

Разследването на еврожурналистите установи и един интересен разход.

Преди няколко месеца Дичев е оженил дъщеря си. Това е станало в Монако, а церемонията е била в един от дворците на принца, който той отдава точно за подобни цели.

Наемането му за 1 ден обаче струва 1,3 милиона евро.

Женитбата се осъществява от кардинал, а после има обиколка с луксозната яхта на принца, както и снимка на младоженците с него.

Като ти е дадено да скубеш беззащитен народ, парите са слама…

Скандалната информация е споделена във фейсбук от бившия главен редактор на „Нощен Труд” Пламен Каменов

9 Коментара
 1. А.Д.Ч. казва

  Променете им правата!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. […] Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници, съобщи Narod.bg. […]

 3. […] Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници, съобщи Narod.bg. […]

 4. […] Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници, съобщи Narod.bg. […]

 5. […] Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници, съобщи Narod.bg. […]

 6. […] Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници, съобщи Narod.bg. […]

 7. […] Хитрецът има 15 млн. евро в сметки в офшорния оазис, ползван основно от корумпирани политици и престъпници, съобщи Narod.bg. […]

 8. Иван Чолаков казва

  Това са пълни глупости! Георги Дичев няма дъщеря. Има двама сина и то непълнолетни. Дори и да има пари в офшорки, това не е незаконно. Всеки може да си прави парите каквото иска…. А частните съдебни изпълнители са най-проверяваната и наблюдавана гилдия. Този, който е писал статията е пълен лаик. Няма никаква представа от действителното положение. Прав е само за едно – защо данъкоплатеца трябва да плаща заплати на държавните съдебни изпълнители, след като те са крайно неефективни и на практика са един „цирей“ в МП. При наличието на публични изпълнители към НАП и частни съдебни изпълнители, които не получават и стотинка от държавата за да организират и издържат канторите си, кому е нужно държавното съдебно изпълнение? Ако се отвори статистиката на МП ще видите, че един ДСИ има по 10-15 дела годишно и то в София… В страната са още по-малко. Но заплатите им са по 1200 лв. и нагоре… Плюс осигуровки, кабинети, деловодители и помощен персонал. Така че не плюйте срещу Дичев и ЧСИ-тата, а вижте реалната картинка в страната и Света. Знам, че на някои много им е криво, че има ефективна структура, която да събира вземанията на хората и институциите, но това ни прави европейци.

 9. リアルラブドール казва

  Irontech Doll ああ、これは非常に良い投稿でした。一流の記事を作るために数分と実際の努力を要します…しかし、私は何を言うことができますか…私は物事を大いに延期し、何も成し遂げられていないようです。

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.