МАФИЯ! ГЕРБ набута в листите „брашнарите” на Десислава Танева

3 6 846

Лъсна поредната машинация на управляващата мафия – любимката на Баце, която урежда милиони за герберастите в земеделието – Десислава Танева, е набутала своите „брашнари” от личната си фабрика „Мел Инвест” в листите на ГЕРБ.

Очевадно е, че бандитите във властта се готвят за нови престъпления с набутването на свои хора за депутати, коментира източник на Narod.bg, наясно с ходовете на герберастите.

Престъпните схеми с корпоративен привкус се заформят на изборите в Сливенско, откъдето идва злополучната Десислава Танева. Интригата е именно около компанията „Мел инвест-холдинг“, която е голям работодател в региона. Дейността й е основно в сектор земеделие, по една „случайност” – под контрола на министърката.

Не е тайна, с акционерното дружество са свързани първата и втората в листата на ГЕРБ – Десислава Танева и Мария Белова, което може да се види и при историческа справка в Търговския регистър. Белова наследи своята менторка като депутат и председател на ресорната комисия в парламента.

Има голяма вероятност двете да попаднат и в следващото Народно събрание, ако имаме предвид, че през 2017 г. ГЕРБ успя да изпрати двама представители от Сливен.

Реклама

Регионът дава общо шест парламентарни мандата, а БСП на предните избори също излъчи двама депутати.

На тези първи в листата е бургазлията и зам.-председател на партията Атанас Зафиров. Втори е Деян Дечев, както и през 2017 г. На трета позиция обаче е лекарката Събина Петканска-Вълева. И преди четири години тя се яви на изборите от БСП, но бе чак 11-а.

Сега, изглежда, амбициите й са по-големи и няма да е учудващо, ако д-р Петканска успее да се пребори с преференции за втората позиция.

От една страна тя е известен детски лекар в региона. От друга, обаче, е свързана с шефа на борда на „Мел инвест-холдинг“ Вълко Вълев, с когото се ожениха шумно през 2016 г. Това не е маловажен факт, тъй като стотиците служители на компанията биха могли да наклонят везните в съответната посока с преференциален вот.

Събина Петканска е член на БСП, и то не отскоро. От друга страна пък социалистите уж се страхували, че щяла са е „троянски кон“ на ГЕРБ по линия на „Мел инвест“.

Така или иначе има голяма вероятност половината депутати от Сливенско да са свързани с могъщия холдинг на Десислава Танева, което е поредната гербоидна измама. Решението е само едно – на 4 април да изринем пасмината на Баце.

3 Коментара
  1. спешен д-р казва

    ТАЯ сливенска циганка няма ли кой да я вкара в затвора?

  2. Пешо Пешев казва

    Кой да я вкара? Гарван гарвану око не вади.

  3. Роза казва

    тази пък ако не е пък циганка

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.