С д-р Коце Ботокса начело: България е №1 по трупове в Европа, втора по смъртност в света (ДИАГРАМА)

0 2 720

Великата „система” в здравеопазването на Костадин Ангелов, която, уж, целият ЕС гледал в захлас, се оказа най-смъртоносната в Европа и втората правене по трупове в света!

Докато Коце Ботокса и цялата крадлива шайка не си подадат оставката или не бъдат изринати на изборите на 4 април, срамът и черните покрови ще си останат за наша сметка.

Новината на деня е, че България е на първо място в Европа и на второ в света по процент смъртни случаи сред заразените с COVID-19. Данни не са на корумпирания НОЩ, а на университета „Джон Хопкинс”.

Реклама

В таблицата на университета са подредени страните с най-много починали на 100 потвърдени случаи на зараза с COVID-19. Статистиката показва, че 9% от случаите на коронавирус в Мексико са с фатален край. В България починали са 4% от заразените.

В Европа България е на първо място по процент починали от заразените с коронавирус. Следват я Унгария, Италия, Германия, Румъния, Полша, Испания, Франция.

По критерий починали на 100 000 население на първо място по брой дадени жертви от началото на пандемията е Чехия, следвана от Унгария, Италия и България.

На 18 март председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски отчете гръмко покачване на заболеваемостта и смъртността у нас. „За 1 седмица смъртността се е покачила с 46%, а за две седмици – с 124%“, уточни гологлавият хирург, който щедро раздава съвети за коронавируса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.