СИГНАЛ до Narod.bg: ГЕРБ промени Изборния кодекс и си осигури измамите на вота (истината е в брой 88/2020 г. на Държавен вестник)

3 6 667

Сигнал до Narod.bg разкри как хунтата ГЕРБ е променила Изборния кодекс така, че да си гарантира измами на вота с единствената цел спечелването на още един мандат, за да продължи грабежът на българския народ.

Експерт-юрист алармира, че промените са отразени в брой 88/2020 г. на Държавен вестник и всеки може да провери как е замислена схемата.

Ето целия сигнал, който осветлява поредното престъпление на мутрите срещу България:

Здравейте,

Днес за втори път по националната телевизия попадам на призива на Михаил Константинов секционните избирателни комисии да попълват грешно протоколите, а после при предаването им на Информационно обслужване те ще бъдат поправени правилно.

Що за лудост е това!

Крайно време е този човек да бъде поставен на място!

Реклама

Защо чак сега се реагира на сложният протокол, след като той е качен в сайта на ЦИК още в началото на февруари?

Още на първо четене се набива на око малоумната и неносеща никаква информация и контролна функция, контрола, свързана с броя на преференциите и броя без преференции с броя гласове на съответната партия. Явно това е контрола, която проверява дали смятат точно калкулаторите.

В брой 88/2020 г. на Държавен вестник от Изборният кодекс са премахнати цели 7 графи от протокола на СИК, които досега се попълваха преди отваряне на урната.

Премахнали са отделната графа с броя на дописаните избиратели.

Премахната е графата брой неизползвани бюлетини, но са оставили графата получени бюлетини, което е безсмислено, защото няма с какво да се сравни. (В новите методически указания за частичните местни избори на 28.02.2021 г., категорично е записано, че неизползваните бюлетини не се броят).

Това отваря още повече големи възможности за манипулации на резултатите. Тези промени дават възможност за пълен безконтрол на дописаните избиратели.

Тези промени дават възможност за пълната липса на контрол и на хартиените бюлетини.

Ето, че след като се разшумя за изключените контроли на Евроизборите от Информационно обслужване, проблемите са ги решили, като са ги премахнали директно чрез промени в Изборния кодекс. Защо опозиционните партии и медии досега мълчаха за тези промени?

3 Коментара
  1. свободен казва

    Тиранинът няма да се премахне с избори правено от НЕГО, а с организирано всенародно въстание!

  2. Петров казва

    анонимен: Всички народни представители от опозицията, които са скрили от народа за направените промени са престъпници. Каква опозиция е тази освен предателска срещу народа.

  3. нннном казва

    Какво очакваш народе ? от престъпниците, те са в парламента!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.