Доктор побесня: Хората на Слави реват за боклуците, не и за труповете в болниците (Дългия застрашава живота ни, превърна вируса в политика)

0 1 634

Д-р Борис Таблов работи в Германия от 10 години като реаниматор и анестезиолог. Третата му специалност е спешна медицина. От началото на пандемията е ангажиран и в COVID-интензивното отделение. Въпреки всичките си ангажименти следи денонощно развитието на пандемията у нас, и не само го следи, но поставя въпроси и търси отговори.

Ето какво смята медикът за вируса и неговите политически интерпретации у нас, кито са любими на Слави Трифонов и неговото обкръжение:

Вчера случайно попаднах на разсъжденията на

Ivo Siromahov

„Тия дни пътувах из страната и съм потресен от това, което видях. Превърнали сте България в сметище. По голите храсти плющят от вятъра хиляди найлонови пликчета и мазни хартии…“ (останалата част можете да видите на страницата на писателя).

Реклама

И понеже в последните 24 часа се случва така, че лошите новини буквално валят отвсякъде искам да изразя отношение като разширя темата.

Преди да превърнем красивата си страна в сметище превърнахме душите си в такова. Разградихме морала до съставните му части и го пренаписахме в някакъв извратен и уродлив вид. Не бива изобщо да ни учудва, че домът ни изглежда така. Той е огледало на отношението ни към самите себе си.

Вие, г-н Сиромахов, сте загрижен за боклуците край пътя, а аз за труповете в моргите на българските болници в момента. Само че там вие и хората, с които работите (екипът на телевизия 7/8 и ПП Има такъв народ) хвърляхте торбички месеци наред. Обиждахте, опъвахте разделителни линии, присмивахте се. Превърнахте в политика въпросът с вируса и застрашихте косвено живота на много хора. Защо го допуснахте?

В момент, в който кризата взе гигантски размери и започва да слага жалейки на все повече български семейства искам да ви попитам – ще си почистите ли? Ще намерите ли начин да спрете да превръщате в бунище средата. Ще се извините ли за стореното, давайки си сметка, че хората, които ви вярват биха чули единствено тези, на които се кланят?

Ако искаме да ни е чисто, трябва да започнем с Мен, а не с тях. Иначе кочината ще е обща.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.