Гарантирано от ГЕРБ: Храните поскъпват драстично (ВИЖТЕ НОВИТЕ ЦЕНИ)

1 3 223

В пика на коронакризата властта сервира нов ужас за бедния народ – шоково поскъпване на хранителните продукти – гарантирано от ГЕРБ.

Новината, която стъписва днес е, че голям скок се задава при храните от първа необходимост. Това става ясно от седмичната справка на Държавната комисия за стокови борси и тържища (ДКСБТ), която следи цените на едро.

От плодовете ръст с 10 стотинки са отбелязали ябълките и от борсите в петък количествата са тръгвали на средна цена 1,25 лева за кило. Без промяна в цената са червеният пипер от внос (до 2.94 лв./кг) и картофите (до 0.60 лв./кг).

Реклама

Шампионът по висока цена за миналата година – олиото, се готви за нов ценови скок. „Завчера доставчикът ни уведоми за промяна. Олио от 1 литър с марка „Олим“ вече идва на едрова цена от 3,58 вместо досегашната 2,90 лева“, пише „Марица“ след разговор със собственик на голям хранителен магазин в Пловдив.

От бюлетина на ДКСБТ за миналата седмица е видно още, че поскъпване на едро има при зрелия фасул, ориза, киселото мляко.

Промяна на седмична база няма при замразеното пиле и яйцата. Кокошите продукти обаче ще отбележат своя пик непосредствено преди Великден заради повишеното търсене, вещаят търговци. Покрай Възкресение по традиция се регистрира и най-големият внос на яйца у нас.

1 Коментар
  1. Павел казва

    Малко ‘забавна’ статистика:
    От уважаемия господин Георги Василев от асоциация “Български пипер“, научаваме, „чудесната“ новина, че от средно около 140 земеделски продукта, плодове и зеленчуци, продавани в голямите верги за хранителни продукти, само около 7-8 са произведени в България ! Всичките останали 132 продукта са внос от чужбина ! прекрасна новина с която всички трябва да се гордеем и да сме спокойни за нашето здраве !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.