Новина на Narod.bg: Тлъсти спонсори на ГЕРБ са пред фалит

0 5 854

Строителните предприемачи братята Динко и Йордан Диневи са пред фалит. Корона кризата, усилена на макс от любимата им партия ГЕРБ, доведе дотам, че баровците от Св. Влас раздават под наем имоти на кило, за да оцелеят.

Бизнесмените официално стоят зад регионалната партия „Море“, но истинските им покровители са в обкръжението на Бойко Борисов и разполагат с реална власт, съобщи пред Narod.bg източник от курортния Св. Влас. Диневи са спрягани и като един от най-тлъстите спонсори на хунтата ГЕРБ по морето.

Финансовият крах лъсна от цял куп обяви на флагмана в империята им – фирма „Диневи Груп“. Рекламата е следната:

Топ обекти под наем за вашия бизнес от Диневи Груп в 📍Свети Влас и 📍Несебър.

📌Ресторанти

📌Mагазини

📌Барове

📌и други обекти под наем.

Всичко отива под наем, защото туристи няма да има

Реклама

Офертата се отнася за десетки магазини, тенис кортове, спа центрове, хотели, барове и увеселителни заведения. Парите, които Динко и Йордан Диневи искат за обектите, варират от 1000 до 5000 евро за календарна година.

Според нашият източник зорът идва от факта, че се очертава поредният провален туристически сезон.

Точно такава новина дойде и днес – Международното туристическо изложение MITT 21, което се провежда от 16 до 18 март в Москва (Русия), не вещае руски туристи в България през предстоящия летен сезон.

Няма никакъв интерес и записвания към България по време на борсата, заяви за специализирания сайт TravelNews Станислав Пеев, управител на „Стенли травел“, който участва онлайн в събитието.

Основно презентациите са насочени към вътрешния туризъм в Русия с цел да не се пътува много в чужбина. Най-големият интерес е към Гърция, гръцките острови, Кипър и Турция, подчертава Пеев.

Според него докато не си решим вътрешните проблеми с липсата на ваксини и поставянето им на персонала по Черноморието, няма да има руски туристи, а вероятно и никакви западни гости. Тези сигнали и притеснения ги има и сред руските туроператори и власти, коментира той. В допълнение – буди страх липсата на места в COVID-отделенията на болниците.

Същото мнение изказа и Галин Георгиев, управител на туроператора „Солвекс“ и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА). Той също не очаква отварянето на руския пазар за летен сезон 2021. Компанията е сред най-големите, които водят руснаци у нас.

Според Георгиев ще започнат да идват единствено собствениците на имоти по морето. Те вероятно няма да бъдат спирани от руските власти. Това обаче ще си проличи от първите полети на руската авиокомпания S7, която започва да оперира до Бургас от 28 март. От това дали самолетите ще бъдат пълни ще си проличи дали и собствениците на имоти въобще ще идват този сезон, подчерта Георгиев. От юни се очаква „Аерофлот“ да започне да осъществява полети до Варна и Бургас.

Притокът на руснаци към България намалява по принцип през последните години преди световната пандемия от коронавирус. През 2019 г. страната ни е посетена от 450 000 руски туристи, което е спад от 12% спрямо предходната година, показват данните на Министерството на туризма.

Руският пазар отпада на 8-о място по брой туристи у нас. През 2018 г. са дошли 511 000, като има спад от 8.3% спрямо предходната година, и заема 6-то място. През 2017 г. са пристигнали над 557 000 руски туристи, което е спад от 3.8% спрямо 2016 г. Те са заемали 5-то място. Причините за отлива са комплексни – политически, обезценяването на рублата и визите, които трябва да вадят за България. В допълнение Владимир Путин ограничи пътуванията на руснаците към ЕС и ги принуди да почиват в Сочи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.