Испания да се извини! Бойко пита ли Педро Санчес за „Барселонагейт“, нали уж е невинен?

0 3 609

Бойко Борисов преди малко се похвали с публикация на Севда ТВ във фейсбук, че е говорил по телефона с премиера на Испания Педро Санчес.

Акцент в разговора били въпроси от сферата на сигурността и доброто партньорство на българските и испанските служби в борбата с престъпността, тероризма, контрабандата.

Точно по темата е и добилият световна известност скандал „Барселонагейт“, по който Баце е разследван от прокуратурата в Каталуня.

Затова съвсем на място стои въпросът защо Борисов не попита докъде е стигнало разследването      нали уж беше невинен? Нали не той е купил къща и магазин за 3 милиона евро на любовницата си „Мис Бикини“ Борислава Йовчева, която тайно роди дъщеря на Баце?

Реклама

Защо, ако е набеден, не поиска от Педро Санчес извинение от Испания за излагацията, с която се прочухме по света?

Вместо това, Баце посочи отличното взаимодействие при редица съвместни операции на двете държави, както и при участието в международни акции. И ни дума за делото за пране на пари, в което е главен герой.

Ето какво пусна пиарката му Севда във фейсбук:

С испанския премиер Pedro Sánchez Pérez-Castejón обсъдихме теми от сферата на сигурността, доброто партньорство на службите от двете държави в борбата с престъпността, тероризма и контрабандата. Само преди няколко дни в резултат на подадена от българските служби информация е неутрализирано нелегално производство на цигари в Испания.

При успешно проведената операция е пресечен производственият процес в нелегална фабрика като са иззети над 250 000 кутии цигари. Благодарение на борбата срещу контрабандата се пресичат огромни финансови щети за държавите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.