Шайката в ЦИК помилва Бойко: Разходките с джипката по време на кампания не са нарушение

1 2 829

Представителите на хунтата в ЦИК помилваха Баце – разходките с джипката по време на кампанията, които всички ние плащаме от джоба си, не са нарушение…

Премиерът и кандидат за депутат на ГЕРБ Бойко Борисов не е санкциониран за обиколките с транспорт на Националната служба за охрана (НСО) по време на кампанията, тъй като по закон джипът не е държавен транспорт, а част от охраната на министър-председателя.

Това се разбира от протокол от заседанието на Централната избирателна комисия (ЦИК) по жалба на БСП, пише Дневник.

Narod.bg припомня кой кой е в ЦИК, за да е ясно, че гарван гарвану око не вади, т.е., от представителите на шайката в Централната избирателна комисия няма как да се очаква справедливо решение на Бойковите безобразия:

Председател:

Александър Андреев Андреев (ГЕРБ)

Заместник-председатели:

Реклама

 1. Кристина Цветославова Цанкова-Стефанова ()
 2. Силва Петкова Дюкенджиева (БСП)
 3. Таня Николова Йосифова (Обединени патриоти)

Секретар:

 1. Севинч Османова Солакова (ДПС)

Членове:

 1. Бойчо Иванов Арнаудов – Обединени патриоти
 2. Георги Славчев Баханов – ГЕРБ
 3. Димитър Генчев Димитров – ГЕРБ
 4. Емил Цветанов Войнов – БСП
 5. Ерхан Юксел Чаушев – ДПС
 6. Ивайло Кирилов Ивков – Реформаторски блок
 7. Йорданка Цвяткова Ганчева – ГЕРБ
 8. Катя Иванова Иванова – ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Гергьовден
 9. Мария Христова Бойкинова – ГЕРБ
 10. Мирослав Александров Джеров – ГЕРБ
 11. Николай Иванов Николов – БСП
 12. Паскал Георгиев Бояджийски – ГЕРБ
 13. Силвия Тодорова Стойчева – БСП
 14. Таня Анчева Цанева – БСП
 15. Цветанка Петкова Георгиева – БСП

Социалистите поискаха Борисов да бъде глобен, тъй като в кампанията обикаля из страната, използвайки държавен ресурс, в т.ч. и автомобил на НСО. Санкциите за агитация с публичен ресурс са от 3 до 15 хил. лв.

Избирателната комисия обаче остави жалбата без решение, а сдружение „Боец“ обжалва позицията пред Върховния административен съд.

„За да кажем обаче, че има държавен ресурс, трябва да се обърнем към Закона за националната служба за охрана. По силата на чл. 15 от същия закон, който е отворен пред мен, охраната по закона включва: лична охрана, охрана на обекти, охрана на мероприятия и специализиран транспорт.

А по отношение на лицата, които се ползват от всички видове охрана, в чл. 20, ал. 1 се казва: „На президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя в страна се осигуряват всичките видове охрана.“ Аз не виждам за какъв държавен транспорт става въпрос и по отношение на чл. 182, ал. 3, при положение че по силата на Закона за националната служба за охрана на министър-председателя задължително се осигурява служебен транспорт с оглед осигуряване охраната на неговата личност“, обяснява Андреев.

1 Коментар
 1. Ст.Либертов казва

  Абе, Андрешков, ти улав ли си или се правиш на такъв?! Тази охрана и този джип с какви средства се ползват и с какви средства са придобити? Да не би да са от джоба на баща ти?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.