Журналист зове: Гласувайте, за да прецакаме купувачите на гласове (цената на бюлетина стигна 150 лв.)

1 2 184

Известният журналист Иван Бакалов призова хората масово да излязат и да гласуват на изборите на 4 април, за да прецакаме купувачите на гласове, които искат да влязат във властта с цената на престъпление.

Според Бакалов цената на глас вече е достигнала 100 – 150 лева, което означава, че за купуването на 50 хиляди избиратели са нужни от 5 до 7,5 милиона лева.

Ето какво точно написа Иван Бакалов във фейсбук:

Реклама

Казват, за купуване на гласове цената се вдигнала на 100-150 лева. Ще рече, че за купуването на 50 хил. гласа ще са нужни от 5 до 7,5 млн. лева. В брой. Но трябват и към 1000 търговци на гласове, през които да минат тези пари. Купуването на повече от 50-ина хиляди гласа е малко вероятно. Пари ще се намерят, но хора и организация е по-трудно.

Всичко това може да остане без значение, ако има по-висока избирателна активност. Сега гласуват около 3 млн. души, ако излязат 3,5 млн., купените гласове ще имат нищожно значение.

Гласувайте, да прецакаме купувачите.

1 Коментар
  1. Ангел Петков казва

    Г-н Бакалов, Вие сте наивник! Осигурени са толкова гласове, колкото трябва, за да не се катурне каруцата на герберастите. Никакво значение няма каква е цената на купуваните гласове, нито колко висока ще е активността на електората… Овцете ще продължат да вървят след овена, независимо от овнешкия му мозък…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.