Отиграната схема! Как се фалшифицират избори? (ВИДЕО)

0 1 845

Не е важно кой как гласува, а кой брои резултатите. Прозрението на Сталин е актуално и днес, макар и видоизменяно при всеки избор на българска почва. У нас е важно кой прави протоколите, как се броят преференции и кои са в избирателните списъци. 

Така започва анонсът в традиционното видео за понеделник хсутрин на изданието „СЕГА„.

Реклама

През годините сме виждали не един или два абсурда. Виждали сме блокирани членове на избирателни комисии в зала „Арена Армеец“. Виждали сме чували с бюлетини на боклука. Абсурдно е как беше доказано, че всички подписи под изборни протоколи във Варна са фалшиви, но съдът реши, че това не прави протоколите и изборите недействителни.

Години наред политици и анализатори обясняват как трябва да се изчистят избирателните списъци от „мъртви души“. Но промени в Изборния кодекс така и не се правят. Стар и удобно нерешен начин да се пълнят списъците с „мъртви души“ е регистрацията понякога на стотици хора на един и същ адрес. Избори се фалшифицират и с удобно пренебрегване на отбелязаните в бюлетините преференции.

И въпреки всички доказани във времето познати начини за фалшифициран и на тези избори статуквото не допусна видеонаблюдение при броенето.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.