Идиоти, сър! Десислава Танева и Васил Грудев не различават муха от пчела (БРУТАЛНА ИЗДЪНКА от сайта на ДФЗ)

2 9 821

Под кубинката на ГЕРБ България се превърна в един далеч несмешен виц.

В земеделието, под „мъдрото” ръководство на назначената от месарите-олигарси Десислав Танева и нелепия шеф на Държавен фонд „Земеделие” Васил Грудев, се раждат „бисери”, достойни за учебниците, разкри Narod.bg.

Наша проверка в сайта на ДФЗ показа, че Националната програма по пчеларство, в която тази година, поне по документи, ще се налеят 8 млн., се рекламира със снимка на… муха?!

…а ето това е пчела, гении на ГЕРБ

Съвсем като във вица „Идиоти, сър” – вместо пчела, гениите около Васил Грудев са поставили фотос на осоподобна муха. Разликата между двете насекоми може да направи и първокласник, само Танева и Грудев – не…

Абсурдното малоумие може да видите на линка:

https://www.dfz.bg/bg/selskostopanski-pazarni-mehanizmi/meso-i-pchelarstvo/?fbclid=IwAR3VnyNyfocNusC9vHNL76iNPATsOcUzD3jWBn9rGE3J0vhNdJMylerZwNs

Двете хуморески начело на земеделието Деси Танева и Васко Грудев може и да не различават муха от пчела, но раздават милиони към „правилните” фирми, показа още проверката на Narod.bg.

Реклама

Първите договори по Националната програма по пчеларство (НПП) за 2021 г вече са готови. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) започна с тяхното подписване.

1952 кандидати са одобрени за подпомагане с общ размер на заявената финансова помощ от 8 052 644 лв. С увеличението на бюджета по програмата за тази година всички допустими кандидати ще получат финансиране.

Пчеларите ще бъдат поканени за подписване на договорите в областните дирекции на ДФЗ-РА, където са подали документи за участие. С договорите си те ще получат и специално подготвена информационна брошура. Очаква се до края на  месец март всички договори да са подписани.

Купуването на техническо оборудване при първичен добив и обработка на пчелни продукти е най-желано. По тази мярка са одобрени 1 413 кандидати с одобрена финансова помощ от 3,5 млн. лева.

Интерес бе отбелязан и към купуване на кошери, отводки и пчелни майки, където на 1 247 пчелари е одобрено финансиране в размер на над 3,3 млн. лева.

900 пчелари ще получат финансиране в размер на близо 1 млн. лв. за купуване на лекарства за третиране на пчелните семейства.

2 Коментара
  1. _s1dR^i6(b казва

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B7%D0%B5%D0%B2%D1%83%D0%BB Велзевул – демон на лакомията и охранването – следователно и на охраната.

  2. Beekeeper казва

    https://live.staticflickr.com/3903/14660891039_0ca9b44476_b.jpg
    Това е снимка на медоносна пчела. Нито на ДФЗ, нито вашата в сайта. На автора е земна пчела.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.