ЧИСТА ДАЛАВЕРА: Фандъкова дава 200 бона за вишка във „Факултета” (откровена кражба на гърба на ромите)

1 2 509

Официална информация за поредната далавера на Йорданка Фандъкова: наблюдателна кула за 200 000 лева вдигат в столичния квартал „Факултета“. Тя ще следи дали се изгарят опасни отпадъци.

„Ще имаме наблюдение в оперативния дежурен център в общината и в пожарната. Идеята е камери да улавят нерегламентираното горене, дават сигнал към нас, екипи на пожарната и столичния инспекторат вземат мерки по прекратяването на това горене“, обясни Красимир Димитров – директор на „аварийна помощ и превенция“, в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Системата се включва в мерките за опазване на чистотата на въздуха, посочи той. Наблюдението ще е постоянно – 24 часа в денонощието. Кулата започва да работи в края на март.

На шега жителите на „Западен парк“ и „Красна поляна“ обясняват, че буквално виждат въздуха, който дишат. Основният замърсител е съседният квартал „Факултета“.

Реклама

Част от къщите тук се отопляват с текстил и автомобилни гуми. Горенето на кабели пък е бизнес.

За отопление се ползва дори стара дограма, която се продава специално за огрев.

Ето и коментарът по темата от журналиста Венцислав Лаков:

198 000 лева дава Фандъкова за винкелова вишка от 24 метра в кв. „Факултета“, предаде bTV. Целта била да наблюдават с 4 камери изгарянето на отпадъци, гуми и кабели.

Поредната далавера. Златни да са им камерите и винкелите, но цената на вишката е шокираща. И какво ще направи общината, когато види, че ром е запалил гумени ботуши в печката си? И как ще види пушека през нощта?

Майтап е, че вишката ще заработи в края на март, когато не се палят печки. Дотогава ромите ще са резнали кабела за захранване на камерите… Какво ли ще кажат съветниците в СОС?

1 Коментар
  1. Хакер Вълшебников казва

    Знае ли съсипницата на улиците, метрото и здравето на софиянци колко винкел ще оставят избирателите ѝ от вишката за наблюдение? А колко от 200-те хиляди ще превърне в ресто? А като види през нощта кой гори кабели, какво ще му направи? Нищо. Поредната ѝ далавера с парите на данъкоплатците. Продържавайте да ѝ плащате! Тя утре ще измисли златни кошчета, пейки и вишки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.