След „яко ще измрат”: Ген. Венци пак плаши – свършват леглата в болниците (меракът на шайката за нов мандат доведе до 3502 заразени)

1 1 649

След изпуснатата реплика „Очаквам яко да измрат”, която коства на ген. Венцислав Мутафчийски всенародна омраза и го прости с мечтата за президентския пост, за който го гласеше тарторът на хунтата Бойко Борисов, шефът на НОЩ отново избухна.

„Започваме много бързо да изчерпваме болничните легла. Много бързо може да достигнем до 8 хиляди хоспитализирани, в момента пациентите са над 5 хиляди”. Това заяви тази сутрин директорът на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски като коментар на резкия сок на новозаразените до 3502 само за последното денонощие.

„Нaрacтвaнeтo нa cлучaитe мoжe дa бъдe oвлaдянo caмo пo нaчини, кoитo ca cтaрoмoдни, нo дoкaзaли ce във врeмeтo. Нe мoжe дa рaзчитaмe, чe пaндeмиятa щe ce caмoугacи. Трябвa дa имa мeрки. Зaтoвa и aктивнo вървят oт вчeрa рaзгoвoритe зaeднo c нaчaлницитe нa мecтнитe РЗИ-тa“, не скри генералът-хихург.

Oбeзпoкoитeлнo cпoрeд нeгo, ocвeн скокът нa зaбoлeвaeмocттa, e ръcтът нa cмъртнocттa, cъoбщихa oт прaвитeлcтвeнaтa прeccлужбa.

Реклама

Сега обаче трябва да се запитаме защо стигнахме до 3502-ма заразени и 138 жертви за денонощието, с което общият брой на жертвите на пандемията се увеличава да 10 902?

Причината е една и не е тайна за никого – пълната лиспа на логика при битката с вируса и стремежът на управляващите да наложат пълен локдаун за изборите на 4 април, за да може ниската избирателна активност да вкара в парламента същата престъпна шайка на ГЕРБ и нейните сателити – „патриоти”, Марешки, „демократи” и сие.

Вместо пускане на кръчмите без спазването на елементарни хигиенни мерки, вместо отворени молове, пълни със зажаднели за шопинг домакини и отворени фитнеси, можеше леката иначе блокада на нормалния живот да продължи още малко, докато нарасне броят на ваксинираните, коментира за Narod.bg известен столичен лекар.

Сега обаче ситуацията е точно такава, каквато планираше властта – скок на заразени и починали, така че да се осъществи планът за тотален локдаун само и само да се докопат по-лесно до нов мандат, ядосва се медикът.

Това правителство ни избива, не виждате ли? Избива ни безскрупулно, за да гарантира собственото си политическо оцеляване, това е изводът, гневен е източникът на Narod.bg.

1 Коментар
  1. […] Това правителство ни избива, не виждате ли? Избива ни безскрупулно, за да гарантира собственото си политическо оцеляване, това е изводът, гневен е източникът на Narod.bg. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.