И Евростат поряза ГЕРБ: България е държава на мафията (ИЗСЛЕДВАНЕ)

0 3 754

Евростат стана поредната организация, която показа истината на света – че България под кубинката на мафията ГЕРБ е най-бандитската държава в ЕС!

Шамарите по Баце идват едни след друг – първо Европейският парламент излезе с резолюция за ширещата се корупция, после ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши върна 7 от предложените ѝ 10 български прокурори – протежета на Гешев, а преди двама американски сенатори обявиха, че двустранните отношения между България и САЩ за под въпрос отново заради корупцията, зависимата съдебна система и липсата на свободни медии.

Реклама

Сега и Евростат попълни мрачната картинка – България е на първо място в ЕС по дял на хората, сблъсквали се с престъпления, насилие или вандалски прояви в техните държави през 2019 г., сочат последните данни.

20,2% от българите казват, че са се сблъсквали с прояви на насилие и престъпления в района, където живеят.

Следва Гърция с 16,9%, а трета е Нидерландия с 16,3%. В Хърватия само 2,7% от жителите казват, че са се сблъсквали с насилие и криминални прояви. Този процент е нисък и в Литва – 3,2 на сто, и Полша – 4,4 на сто.

Евростат отбелязва, че от значение за изследването е и социалният статус на участниците в него. 13.4% от хората, които са застрашени от бедност, казват, че се сблъскват с престъпления и насилие в техните квартали, докато при тези, които не са заплашени от несъстоятелност, процентът е 10,6 на сто.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.