„Да, България” каза ДА на измамите: Христо Иванов вади €50 000 за щаб от тролове (всяка изобличаваща новина за „демократа” се докладва)

0 2 706

„Да, България” на Христо Иванов каза ДА на изборните измами, разкри източник на Narod.bg от върховете на политиката. Според информацията бившият правосъден министър на Баце е осигурил 50 хиляди евро за месеца до изборите, с които плаща на 30 интернет измамници, познати повече като тролове.

Платените манипулатори държат над 300 фейсбук профила, през които публикуват агит глупостите на „Да, България” и същевременно следят за разобличаващи шефа им новини. Публикации, които осветляват далаверите на Христо Иванов, веднага се докладват масово от фейк профилите, като целта е администраторите в социалните мрежи да ги свалят, за да се прикрие истината за техния бос с големите пачки.

Източникът на Narod.bg подчерта, че всеки ден троловете на патерицата на Баце успяват да спрат десетки дописки, които показват истинското лице на бившия министър на шайката ГЕРБ.

„Да, България” и политическият Франкенщайн „Демократична България” официално са супер активни във фейсбук. Наскоро лъсна и новината, че „демократите” са дали над 220 бона за реклама само във фейсбук.

Реклама

Така се оказа, че първенци-рекламодатели сред политическите партии и коалиции в социалните мрежи е именно „Демократична България“.

Ето разбивка на парите, дадени от ДБ на фейсбук

Любопитно е, че в класацията на мащабните фейсбук кампании води не някоя от големите партии, които разчитат на държавна субсидия, а от „десните“, които официално се издържат само от дарения.

„През 2019 г. дейността на „Да, България!“ се финансира изцяло от членски внос, дарения от съмишленици и приходи от разпространение на печатни материали с партийно-пропагандно съдържание“, пишат на страницата си от ДБ.

Разбивката показва, че парите, платени на фейсбук, са общо 112 000 евро, и то без да се броят солови акции на Радан Кънев, Калоян Янков и Стефан Тафров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.