КНСБ показа дирник пред Бойко: Пламен Димитров нарече Владислав Горанов „финансов министър“

0 2 508

Уж независимите синдикати в КНСБ заеха унизителна любовна поза с вдигнат пред Бойко Борисов дирник, видя Narod.bg. Президентът на нищо-не-правещите синдикални организации Пламен Димитров дотам пое „инициативата“, че нарече проваления Владислав Горанов, взимал милионните подкупи от Васил Божков – „финансов министър“.

Никакви промени в данъчното облагане, въвеждане на еврото от 2024 г., минимална работна заплата 500 евро (1000 лв.) в края на мандата (2025 г.) и средна 1000 евро (2000 лв.) – това са част от акцентите в предизборната платформа на ГЕРБ, които бяха представени на среща с представители на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

От ГЕРБ в срещата участваха няколко кандидати за депутати, които са част от кабинета „Борисов 3“ – Томислав Дончев, Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и Росен Желязков. Част от акцентите бяха представени и от бившия финансов министър Владислав Горанов, който запази поста въпреки информация за кореспонденции с бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, но бе сменен в разгара на антиправителствените протести миналото лято с обяснението, че областни координатори на ГЕРБ смятат, че той е един от тримата министри на ДПС в правителството.

Реклама

Днес президентът на КНСБ Пламен Димитров, който обяви, че сутринта е имал и среща с премиера Бойко Борисов по обсъжданите теми, нарече Горанов финансовия министър. Той не е кандидат за депутат за разлика от другия определен като министър на ДПС Младен Маринов. В срещата днес участваше и икономическият министър Лъчезар Борисов.

В отговор на исканията на КНСБ за данъчни реформи и необлагаем минимум Томислав Дончев каза, че в платформата на ГЕРБ не се предвиждат промени в данъците, но може да бъде обсъден въпросът за отношението между приходите в централния бюджет и приходите на местните администрации. Той определи зелената сделка като една от най-важните теми в следващите години, а връщането на нормалния политически диалог – като една от най-важните задачи.

Владислав Горанов обяви, че политиката по доходите ще бъде фокус и в следващото управление. Лъчезар Борисов обеща през 2025 г. брутният вътрешен продукт на страната да бъде над 100 млрд. евро, а Деница Сачева – 500 евро минимална заплата, 1000 евро – средна, нов модел за увеличение на пенсиите, нов Кодекс на труда и 760 дигитални клуба в читалищата. Костадин Ангелов обеща увеличение на субсидията за спешната помощ, повече възможности за профилактика на хронични и онкологични заболявания, както и електронно здравеопазване.

ГЕРБ обяви, че ще представи предизборната си платформа до няколко дни. От публикации във фейсбук се вижда, че партията обещава до 2025 г. средната учителска заплата да е 2500 лв., а средната за университетски преподаватели – 2800 лв.

Предстоят срещи между КНСБ и другите партии, които според социологията ще бъдат представени в новия парламент, а целта е да се постигне договореност за доходите и социалните политики.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.