„Мисирките“ от харема на Баце чоплят геополитика (простотията им влезе във фолклора)

1 2 240

Нашето остатъчно племе наистина трябва да бъде изучавано от антрополози, психолози и зоолози, защото толкова мазохистична популация няма никъде на друго място под слънцето. Огледайте се, ослушайте се и се ощипете по не(ваксинираното) място, ако смятате, че сънувате.  Невежеството и нахалството на управниците стигнаха клинични стойности с наближаването на изборите и те започнаха да произвеждат „мъдрости“, пред които кандидатстудентските бисери, публикувани преди години във в. „Стършел“ звучат като елитна литература.

Впрочем вече няма потребност от подигравка с аналфабетите, тъй като „демокрацията“ превърна невежеството в свой еквивалент и синоним. Поне в България, която от Обетована земя на образованието и културата при „комунизма“ сега е рай за чалгата и простотията и неслучайно сме номинирани за европейски шампиони по неграмотност сред подрастващите „смартфони“. Очевидно същата диагноза важи и за голяма част от родителите. Ето защо всеки пореден скандал от бездънния репертоар на ГЕРБ изтича в канала. Заради невежество, безразличие, страх и конформизъм. Не на последно място и заради масовата Пандемия „Борисов“, върлуваща по нашите земи вече почти две десетилетия. Сега на дневен ред е индулгенцията за провала на ваксинацията, обяснен с евробюрокрацията и дислокацията на руски тролове в социалните мрежи и някои медии?!

Ку-ку-ру-ку-ку, Палома

Припевът от вечния хит на великия Хулио Иглесиас за любовта на птиците, разбирай на човеците, внезапно ме връхлетя тези дни на фона на досадното кудкудякане, носещо се на талази от курника с пернати двуноги, нацвъкали жълтите павета и цялата родна география. За разлика от пречистващата сила в изпълнението на испанския гений на лиричната мелодия в нашия случай става въпрос за пилешки мозъци, реагиращи само на подхвърления хранителен материал. Сърцераздирателният вопъл  „Ку-ку-ру-ку-ку, Палома…“, помитащ и досега поколения от нежния пол, ме пренесе от творчеството на латино кумира към тукашния кокошарник, пардон – гълъбарник в съответния превод.

И като стигнахме до този раздел от фауната, да си кажем няколко думи за особената БГ мутация ала „Птичи грип“ по време на КОВИД-19. Естествено, че не съм корифей в медицинския бранш като новите шоу звезди Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев, редуващи топъл и студен душ от екрана, налагащи вето върху 3 март и готвещи паника и истерия точно в навечерието на 4 април! С ясни, предизборни мотиви. За сметка на това обаче поназнайвам нещичко от история и политика и по тази причина съм отчаян от първобитната природа на политическите бройлери от фермата на Борисов, цвъкащи своя отходен биоматериал върху главите на електората. От двата джендъра, но особено от женския…

То бива, бива, ама чак пък такава простотия, обилно гарнирана със самодоволство и дебелоочие! Наистина, мутация на „Птичия грип“, ако това означава поразяване на мисловната и духовната дейност. Пандемията с името на този вирус бе особено актуална в началото на новия век, като някои изследователи намериха връзка между пернатия щам и черната „Испанка“, отнела живота на близо 100 милиона в периода на Първата световна война преди столетие. Както и да е, тези медицински аспекти са от компетенцията на инфлуенсърите от НОЩ, конкуриращи Ники Михайлов и Валери Божинов от силиконовите билбордове…

За фризьорския салон не важи „локдаунът“

Пораженията от нашенския вариант на „Птичия грип“ се усетиха особено силно тези дни, когато „мисирките кокошки“ от Харема курник започнаха да чоплят зърната на геополитиката. И тук вече избиха рибата, както гласи един банален уличен лаф. Оставям преценката на читателите, които отдавна са поставили всеки на мястото му.

И така – Караянчева заяви, че казусът с ваксините срещу Вируса е геополитически и вероятно по тази причина ще живеем или умираме евроатлантически. В същото време Дариткова нападна Нинова заради руската алтернатива „Спутник V“, без да предложи друго освен дежурната рецитация „Отче наш, Големи братко“. Естествено, в полифонията на „мисирките“ по Бойко Борисов в различни моменти се включиха и Деси Атанасова, и новата „звезда“ Сачева.

Впрочем пандемията българска е отишла много, много далеч пред Вируса, след като някакви синдикални папагали измекяри от фикцията „Подкрепа“ издават грамоти на образователния министър Вълчев и на споменатата „социална“ началничка, при положение че нашата страна официално е обявена за най-неграмотна в ЕС, а за социалното дередже може да се съди от първото място по смъртност и бедност.

Да, ама синдикалните „свирки“ очевидно имат поръчението да върнат ресто на Властта след сладката номинация на техния шеф Димитър Манолов в златната ведомост на НОИ, като председател на Надзорния съвет. Не искам да надничам в канчето на ближния, но ми се струва, че в тази организация десетина бона на месец са дребна сума за номенклатурата от Борда?! А как ще разчетете оксиморона „синдикалист“ на държавна хранилка? И то каква…

Реклама

Да се връщам ли към невежеството като „Член Първи“ на „демокрацията“ по български, ама защитено от американска ваксина? Без значение от фирмата и марката, важно е да се лае по нотите на сателитната кучешка вярност към „Биг Брадър“. Караянчева и Дариткова ни обясниха „геополитиката“, а премиерът в характерния си стил на недосегаем и безнаказан заяви, че всичко сме си платили и изпълнили, ама „началниците“ нещо ни мотаят. Вероятно, защото знаят, че тукашните „мисирки“ и тулупи всичко ядат. Да, ама за тях има специално, номенклатурно, ВИП снабдяване, инжектиране и лечение. Точно както бе за елита преди 10 ноември 1989-а, но сега мизата е право пропорционална на кражбите, а те са несравними в полза на „новото време“…

Простотията и нахалството на „мисирките“ вече са обект на фолклора. От специалистката по Кавказ и Близкия изток Румяна Желева до експерта по Азия и Тихия океан ПКП, бъркаща Китай с Виетнам. Защо обаче да се сърдим на хубавицата, без измамата ГЕРБ тя щеше да бъде на адекватното си място в някоя анонимна канцелария от общински порядък. Точно според класическата мъдрост, гласяща: „Обущарю, не по-високо от обувките“.

В нашия случай обаче става дума за елегантни, високи токчета, дизайнерски тоалети, суперскъпи чанти и всекидневен фризьор със служебен шофьор. Без да броим другите екстри от Властта. Е, как при това положение да не плюеш по руската ваксина, ако така е наредено от „началниците“? Народното здраве е дъвка за балъци, дебили или препили. А всяко изхождане на „паломите“ върху теми като Русия, Навални, Скрипал, НАТО, ЕС, Китай, Тръмп, Байдън, Украйна, Крим, 3 март, 9 септември или 10 ноември звучи като лош виц.

На принца на Монако му е лесно, както и на Орбан и Земан, наред с държавниците от Австрия, Хърватска, Словения, Словакия, Сърбия, Турция, Бразилия, Мексико, Индия и още десетки държави от всички континенти, които поръчват „Спутник V“ или алтернативата от Китай, без да чакат интифа от Вашингтон. Лесно им е, защото мислят като лидери на своите нации, а не като кудкудякащи пернати, поразени от слугинските мутации на „Птичия грип“ по време на КОВИД-19. И затова тези дни премиерът в Прага Андрей Бабиш заяви, че няма да чакат директиви от Брюксел, а ще звънят на пожар в Москва.

Да, ама за фризьорския салон на жълтите павета не важи „локдаунът“ и затова курникът е в пълна бойна готовност, готов да кълве и кълне до припадък. Така де, веднъж свикнали с ВИП отглеждане за сметка на данъкоплатците, „мисирките“ не могат да си представят обратен път към родните места…

Паролата на „незаменимите“

Много е удобно, нали?! Личният интерес да бъде маскиран като национален. Предизборната кампания още не бе стартирала официално, а Бойко Борисов и Ко вече подеха вечната песен за своята божествена мисия. Направо месии ала Меси! Верен на себе си, премиерът разпореди от поредната спирка на джиполитиката, че при БСП и ДПС спират европарите?! А може би има основание, тъй като при смяна на караула на „Дондуков“№1 политическата конфигурация ще е съвършено различна.

Приблизително по същото време брокерът на дипломатически имоти във Варшава Александър Йорданов се включи от златната ясла на Брюксел със заклинание за Содом и Гомор, ако ГЕРБ не запази Властта. Оттук нататък цял месец ще слушаме същата песен в изпълнение на многогласен, полифоничен и параноичен смесен хор с участието на агенти на ДС ала Георги Марков (Николай), провинциални соцстихоплетци от породата на Гърневски, фризирани и соанирани „мисирки“ от Харема плюс напазарувани социолози, мечтаещи да повторят джакпота на Румяна Бъчварова. Да не пропусна и „десния теоретик“ от Напоителната хранителна система Георги Харизанов в тандем с новопокръстения Антон Тодоров, обикнал Шайката от собственото си произведение с целия първичен инстинкт на Стокхолмския синдром.

Ето какъв безценен материал за научно изследване се получава. Но за съжаление, ги няма д-р Фройд, Юнг и Иван Хаджийски да ни обяснят как и защо посредствеността се оказа много по-силна от духовността и мисловността. Ние си знаем, ама не смеем да изречем на глас жестоката истина, а именно – където стъпи „Биг Брадър“ отвъд Атлантика, следва масова екзекуция на колективния интелект на обществото. Защо ли? Ами, защото Държавният департамент, ЦРУ, банкстерите от „Уолстрийт“, Сорос и Ко и въобще глобалната Олигархия развъждат особен вид вируси мутанти, чрез които програмират цялото племе двуноги бели мишки. И така нататък към тотален контрол чрез стрес, профанация, ваксинация, чипизация и мозъчна трапанация без дупка в черепа. И без това в „Черната кутия“ вече няма нищо друго освен емотикони и онлайн икони.       

Невежеството, неграмотността и наглостта имат свойството да поставят всичко под собствения си знаменател. Те са жилави и агресивни като Вируса от щафетната Пандемия, включваща СПИН, „Птичия грип“, „Свинския грип“ „Ебола“, „Зика“, „Ковид-19“ и т.н. Ето защо ни чакат дни и седмици, а може би и години на още от същото, което вече ни поднесоха „мисирките“, чоплещи китайската азбука на геополитиката, докато им правят фризурите и ноктите за поредния телевизионен сеанс за облъчени. Ама, що да сторим, след като в момента парадигмата на обществото звучи така: „Аз съм прост и вие сте прости!“. И точно това ще бъде паролата на „незаменимите“ оттук до 4 април. И след това…

Георги Атанасов, специално за „Уикенд”

1 Коментар
  1. Антон Харизанов казва

    Великолепен, както винаги!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.