Иван Костов се сети: Харесва ли българинът брака на ГЕРБ с Доган, избира ли джипката?

2 908

Бившият премиер Иван Костов се сети да попита защо и дали хората наистина избират политическия брак между ГЕРБ и ДПС?! Командира коментира по Дарик радио предизборната ситуация и предизвикателствата на деня. Публикуваме част от тезите му.

Виждаме една деидеологизация в политиката. И тук е мястото да видим вярата. Идеите, в които вярват дадени политици трябва да се постулират, те са свързани с това, че човек ги приема и им служи вярно през целия си живот. Политикът на може да бъде успешен, ако не вярва в своите идеи, не може да създаде програма, която да изпълни. Когато хората не преследват високи цели, те губят смисъла, спират да вярват.

Аз вярвам като православен християнин и това ми е помогнало много, и то не точно в политиката, а да понеса последствията от участието си в нея.

Хората, които парадират с безверието и деидеологизацията си не си дават сметка какво се случва в обществото. Вярата на политика е да отстоява своите идеали.

Реклама

Дълбокият провинциализъм и отчужденост на българските институции от цивилизацията, към която ние се надявахме, че сме се присъединили, ме потриса. Например Висшият съдебен съвет, който опонира на Лаура Кьовеши за това, че тя не приема 7 от неговите 10 кандидатури.

Какви са тези хора и какво си представят те и какво разбират от света, който ги заобикаля? Или действат емоционално, уплашено? И този знак може да се интерпретира по всякакъв начин, като не се познават идеите на онази цивилизация. Ние сме като чуждо тяло в нея, това е истината.

Не знам защо гражданското общество не различава, че ситуацията в България е толкова лоша, че от американския Сенат, от Европейската комисия, отвсякъде казват какво е положението в България. Защо тези граждани не чуват? Защо тази гражданска общност, една част от нея, отиде и избира коалицията с Доган, избира джипката, защо?

Не разбирам защо тези хора правят това. Аз разбирам, че има олигарси, че те дават храна на много хора, че има администрация и тя е подкупена. Разбирам, че ни се вдигат заплатите предизборно, разбирам, че има пенсионери, на които се дават по 50 лв. Всичко това го разбирам, но не разбирам гражданите защо го правят. Аз под граждани разбирам истински граждани, а не посткомунисти, не такива бръшлянови хора.

Ние се справяме по-лошо от средното, това е очевидно. Това личи от данните и фактите. Това е икономическа политика, която не си дава сметка, че загубата на живот е найголямата загуба на национално богатство. Тя с лекота жертва човешки животи. Планът на сегашните български управляващи за възстановяване и устойчивост на България е под всякаква критика.

2 Коментара
  1. Тапчакурофф казва

    МРЪСНИК СИ ТИ КОСТОВ. ГОЛЯМ МРЪСНИК

  2. Ангел Петков казва

    Напънал се дребният крадец Костов и … станал едър крадец и лъжец!
    Вярващият Костов прибра без угризение подкупите давани му през голямата му дъщеря, успя въпреки забраните да си уреди хватката с цесиите, за да спаси откраднатите пари от банката на Василев, Разпродаде чуждо (народно) богатство за без пари, обогати неизмерно собствената си свита от готвачи, угаждачи, лъскачи и други видове паплач…
    Вярващ бил… вероятно и единствено в Мамона!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.