Разкрачен между Орбан и Баце, агент Николай обяви джипката за „символа на ЕНП“

0 2 215

Депутатът Георги Марков, агент Николай от ДС, който напоследък ту се прощава с политическата сцена, ту благодари, че пак е кандидат за депутат в листата на ГЕРБ, обяви в профила си във фейсбук, че „ДЖИПКАТА е вече символът на ЕНП.“

Малко по-рано той така описа Европейската народна партия, че не е ясно иронизира ли Бойко Борисов, който по думите му лично го върнал в листата на партията, или откровено смята, че мястото на ГЕРБ е не в най-голямата парламентарна група на Европейския парламент, а в съвършено различна компания – на националисти и евроскептици.

Поводът за публикациите му в социалната мрежа е оттеглянето на евродепутатите на Виктор Орбан от парламентарната група на ЕНП, веднага след като тя одобри промени в процедурите си, допускащи изключване на партия като „Фидес“.

Narod.bg припомня кой е Георги Марков:

Бившият конституционен съдия, сега луд фен на Бойко Борисов, е бил доносник на Второ, а след това и на Шесто управление на бившата Държавна сигурност. Георги Марков е бил „идейно убеден“ агент и е сътрудничил с „желание“, е видно от докладите на водещия го оперативен работник Иван Василев, запазени в личното дело на агент Николай. Герберастът, разкрачен между Виктор Орбан и Баце, най-напред бил в контраразузнаването.

Реклама

Той е бил утвърден за агент по псевдонима Николай през 1972 г. и е регистриран под № 32 590. По това време Георги Марков е работил в Института за чуждестранни студенти и е задочник в СУ. Ползван е от службите по линия за „Подготовка и опит за бягство от НРБългария“.

В досието на агент Николай са запазени данни за участието му в делото за оперативна проверка „Скакалец“ срещу студента на Марков – Лъчезар Стефанов, който е осъден за това, че искал да емигрира в Италия през Югославия.

Излагацията му започна с репликата: „Бойко, честито! Вече си СТАРЕЙШИНA на ЕНП“, написа Георги Марков, който е най-известният и гласовит орбанист в българските политически среди. След като напомня, че „Господ е с Бойко, затова построи толкова църкви“, той продължава:

„Орбан, както вече предрекох, излезе от ЕНП. Меркел слиза от сцената на канцлер, а не отдавна и от партиен лидер. Нашият Бойко става СТАРЕЙШИНА на ЕНП. Най-дълго управлявалият и с най-много победи. ДЖИПКАТА свърши голяма работа.“

В ЕНП едва ли знаят много за джипката, но изчезването на премиера от публични появи в София и срещи с медии, които не са под някакъв предварителен контрол, докато обикаля строителни обекти и раздава пари и дори дрехата от гърба си, очевидно е смятано от депутата за „голяма работа“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.