СКАНДАЛ в мрежата: Бойко е №1 по манипулации в интернет (платени тролове лъскат реномето на Мутрата – неуспешно)

0 2 877

Бойко Борисов отново е №1, този път по манипулации в интернет от платени тролове. Независими компютърни спецове от „Чист интернет” направиха анализ на новинарския поток, от който ясно личи печелившият от манипулацията – премиерът от СИК с 57,4% подменена информация.

Преведено на нормален език това означава, че повече от поливаната дописки за Баце са поръчкови, но платените тролове така и не успяват в начинанието

Ето какво пишат експертите от „Чист интернет” в сигнал до Narod.bg:

Здравейте, всички „знаем“ как медии обслужват политици и как политици обслужват медии, но си е друго, когато знанието е подкрепено с данни.

Изпращаме ви Част 1 (от общо 3 части) от медиен анализ, покриващ последните няколко месеца преди предстоящите парламентарни избори. Изследването показва пристрастията и изкривяванията в медийното отразяване на различните политически субекти, както и състоянието на медийната среда като цяло.

Реклама

Със сигурност ще има сърдити, ще има и гузни, ще има и гьон-сурат-непукисти, но се надяваме поне някои медии и журналисти да се „огледат“…

Спецовете в сянка пишат още, че представят първата част от мащабно изследване, проведено в последните няколко месеца.

„Чрез него показваме има ли привилегировани в медийното отразяване преди изборите и какво е състоянието на медийната среда. Смятаме, че нашето изследване е по-добро и пълно от всички мониторинги и публични доклади, правени от български и чуждестранни организации.

Очакваме на тези избори отново да започне нечиста борба в онлайн пространството, затова сме отворени и към Вашите сигнали.

Напомняме на свободните медии, че сме готови да предоставим детайлна информация за изследването ни, но няма да даваме интервюта (освен писмено), тъй като пазим анонимността си и искаме да сме равноотдалечени от всички политически партии”.

https://fb.watch/40GCmkWkuG/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.