НЯМА НАСИТА: Бойко взима „ЛУКОЙЛ”? (ето цената на руския „Балкански поток”)

2 6 755

Бойко Борисов е на път да овладее изцяло „ЛУКОЙЛ България”! Премиерът от СИК се е договорил с руснаците това да е цената на услугата за 2 милиарда лева, които България наля в построения от Москва „Турски поток”.

Единствено Борисов в цял свят нарича тръбата „Балкански поток”, за да замаскира общоизвестния факт, че газопроводът е построен от Русия в интерес на Русия.

Според източник на Narod.bg клонът на „ЛУКОЙЛ” у нас ще се управлява от подставен човек на Баце като реверанс за общия бизнес по т.нар. „Балкански поток”.

Новият „директор” ще е грузинец, но изцяло под контрола на Бойко Борисов, разкри още източникът на Narod.bg.

След като овладя трите национални телевизии bTV, Нова и БНТ, Баце посегна и към нефта, защото е наясно, че който владее пазара, може да диктува цените, ясен е читателят на Narod.bg.

Реклама

Официално клонът на руската петролна компания у нас се управлява от Андрей Матюхов, който бе назначен за генерален директор на „ЛУКОЙЛ България” в началото на декември 2020 г.

Той е досегашен шеф на „ЛУКОЙЛ Лубрикантс Централна Азия”, съобщи тогава пресцентърът на компанията.

Вече бившият директор на компанията Булат Субаев става управляващ директор на „LUKOIL Belgium” N.V. и подхваща същия пост в „LUKOIL Netherlands“ B.V., пише още в съобщението.

Андрей Матюхов е роден през 1978 г. Завършил е Беларуския държавен университет по транспорт и търговия през 2005 г., а през 2013 г. – бизнес администрация (MBA) във Висшата школа по икономика в Москва.

Идеята на шайката е Баце да смени печално натирения правешки олигарх Валентин Златев, когото руснаците разследват за злоупотреби за десетки милиони, докато бе изпълнителен директор на „ЛУКОЙЛ България”.

2 Коментара
  1. Б-1912 казва

    дано от НАП го питат за произхода на парите! :))
    Както питат дори и най-малката фирмичка при ревизия.

  2. н вълчев казва

    Русофобски Простотии! Далавера има защото вместо Газпром да построи „Южен поток“ и да ни плаща транзитни такси, сега го построи „Саудитска фирма“ с наши пари! И разбира се че под изпълнители са фирми на Властта!? Няма Саудитите да пращат техни работници тука я???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.