Слави плаче за Васил Илиев: България загуби един от най-достойните си синове (сега чалгарят ще ни спасява от мутрите?)

6 16 991

Че Слави Трифонов е близък с мутрите, не е новина. Че „новият спасител” е човекът, с когото страховитият тартор на ВИС Васил Илиев е имал среща в деня на убийството му, обаче, е малко известен факт

Убийството на биг боса още се помни заради погребението му в Кюстендил, което си остава най-посетеното траурно шествие на мафиот в страната. Да изпратят основателят на ВИС се стичат над 10 000 човека, а сред опечалените са Христо Стоичков, Любо Пенев и почти всички звезди от Пеневата чета.

Шоуменът Слави Трифонов не присъства на погребението, но в ефира на БНТ минути след разстрела на Васил Илиев през сълзи обявява, че България е загубила един от най-достойните си синове.

Година по-рано босът на ВИС е командировал на свои разноски за световното първенство по футбол в Америка целия екип на „Ку-ку“ начело с Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Впоследствие Слави Трифонов признава, че е бил близък приятел с Васил Илиев и че той е имал среща с него в ресторант „Мираж“, когато наемници са го ликвидирали. „Не се срамувам от тази наша дружба”, отсича Дългия, който днес твърди друго – че ще спасява България от мутрите.

Реклама

Първото в България поръчково убийство на знаков мафиотски бос – това на основателят на борческата групировка ВИС Васил Илиев, ще остане завинаги неразкрито. На 25 април ще се навършват 26 години от екзекуцията на кюстендилския гангстер, който бе ликвидиран в мерцедеса си от наемни убийци на път към ресторанта си „Мираж“.

Разследването на престъплението бе прекратено през пролетта на 2018 г., когато изтече давностния срок. На практика обаче в МВР не са работили по разкриването на мафиотското убийство от поне 10 години, признава източник от службите за сигурност.

Васил Илиев бе разстрелян от наемници на 25 април 1995 г. на път за ресторант „Мираж“ в столичния квартал „Гоце Делчев“, където го чакал верният Слави Трифонов.

Убийците го причакват на разбитата уличка „Никола Каменов“, където борецът е принуден да шофира купения ден по-рано от Фатик „Мерцедес“ с 20 км/ч. Наемниците – поне двама, изстрелват 17 куршума по Васил Илиев, като 8 от тях убиват силовия застраховател. Дни по-късно е открит картечен пистолет „Заги“, хърватско произвоство, с който са изстреляни част от куршумите.

Преди по-големия от братята Илиеви да падне убит, той се прочува като основател и ръководител на най-влиятелната борческа групировка – ВИС. В зората на демокрацията трибуквената организация придоби мрачна слава с принудителното силово застраховане, което налагаше над дребния, средния и даже прохождащия едър бизнес в страната.

6 Коментара
 1. Яго казва

  Всичките мутри бяха убити от баш мафиотите, които не се афишират и стоят в сянка. Какво като Слави е имал среща с В.Илиев и са били приятели?.. Пак ли плюнки? Беше размирно време и, ако не си го живял, си затвори устата журналисте!!!

 2. Шундьо казва

  Това ли изровихте за Слави, бе, мадурковци? Няма какво да кажете за него, страх ви тресе да не ви дръпне чергата под краката. Я сега да видим, кой от сегашните политици и висши ченгета са имали и имат връзка с ВИС и СИК, начело с Бойко. Слави ги е познавал, а тези сега направо са били от тях. Що не пишете за тях? ПРОДАЖНИЦИ!

 3. Буревестников казва

  Както и сега така и тогава прокуратурата не разследва Бойко Борисов за престъпленията му

 4. lorandoran казва

  Редно е да се помни, че Слави застана зад проекта на Любен Дилов – син с партията Гергьовден – нещо да се промени? После Слави застана и зад Миглена Кунева с партията й България на гражданите – нещо да се промени? След референдума на Слави нещо да се промени? И сега няма да се промени, а само едни муцуни ще се сменят с други.
  И знам, че трудно може да се направи някакво сравнение, но все пак на изборите в Мъглиж да чухте за партията на Слави изобщо? Аз чух за други две партии, които ме изненадаха и те са Мутри вън … там каквото беше и партията на Цецо. Кой да ти повярва.
  Пък това, че Слави бил познавал Васил Илиев, аз не вярвам, някой в парламента и шоубизнеса да не е познавал или най-малкото да се е срещал с някой капо или лейтенант от онези години, че и сега.

 5. сфдса казва

  познавал е много слаба дума-бил е близък и го определя за най достоен син на БГ

 6. Борисов казва

  Ама те мутри ни управляват. Като няма друга алтернатива, то поне да ги сменяме често. Да не се заседяват дълго като на Бай Тошо охраната. Сърбите и гърците често ги вадят от парламента

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.