Разследване на Narod.bg: Ваксините на черно стигат 150 лева! (Бойко ревна, че няма налични дози, но за далавера се намериха)

0 2 741

След като стана ясно, че ваксините са кът както по зелените коридори, така и при личните лекари, типично по нашенски дозите започнаха да се продават по втория начин на черния пазар. За това алармира читател на Narod.bg, станал свидетел на далаверите под носа на управляващата шайка на Бойко Борисов.

Според него възможност да се закупят „скъпоценните” инжекции се отваряла още на местата за ваксинация. Там „предприемчиви” медици изнамерили начин не само да ги продават на огромна цена, варираща от 100 до 150 лв., но и да вписват в списъка на имунизираните хората, напиращи за боцкането. Нещо повече, дори им издавали нарочните сертификати за манипулацията.

Подобни практики имало както в областни градове като София,  Пловдив, Варна и Бургас, но и в по-малките населени места.

Напомняме, че малко над 52 хиляди от АстраЗенека пристигнаха в събота и по разпореждане лично на Баце бяха разделени на две – половината за зелените коридори, а другата – при личните лекари. Днес също дойдоха 20 060 дози, но на Пфайзер. За тях бе съобщено, че ще се пазят за вече инжектираните първи път.

Реклама

На този фон БоЕко реши да иска ваксини назаем от Мицотакис и Макрон – щял да ги върне: „А пък ние 18 500 000 ваксини сме платили, после ще им ги върнем“, обеща той публично. И реално призна, че ако не се намерят още флакончета, възхваляваният от него – уж успешен, ваксинационен план и „справянето с пандемията” е пълен провал, нещо като иди ми – доди ми: „Защото виждате – свършат, спираме за един-два дена, идват, веднага пак почваме…”

За това, че ваксинационният план е провален, стана ясно още със старта на поредния му етап,  когато изненадващо самодържецът ни въведе зелените коридори, където може да се ваксинира всеки желаещ. Това доведе до опашки със скандали, а ваксини за джипитата не стигнаха.

Сега разгръщащата се вече търговия на черно с ваксини само долива последната капка на хаоса и безредието – у нас всичко може да се постигне по втория начин или да се купи „на черно”…

Ина Димитрова, специално за Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.