Синът на Бай Тошо си продаде апартамента, за да се лекува след инсулт (Владимир Живков взима 300 лева пенсия)

0 6 971

Зорка Костова – тъщата на Владко Живков, синът на Тодор Живков, отказва да се премести в столицата при роднините си. Пред „Уикенд” госпожата, която живее сама в дупнишкото село Кременик, разказа любопитни истории за наследника на Бай Тошо.

С настоящата си съпруга – красавицата Валентина, Вовата Живков се запознал на Пловдивския панаир още по времето на соца. Когато си паднал по нея, той вече бил разведен с първата си жена Маруся Мирчевска.

„Зет ми Владимир като навърши 60 години, на следващия ден го намират паднал дъщеря ми и внучката, връщайки се от пазар. Оказа се, че получил инсулт. Наложи се да продадат апартамента, за да го излекуват. Като го изписаха от болницата, му даваха 3 месеца живот. 2 години дъщеря ми направо се съсипа. Сама се справяше, Влади не искаше да взимат жена да помага.

Зетят веднъж ми каза: „Зорке, благодаря ти, отгледала си прекрасно момиче. Аз си мислех, че ще ме изостави”. Ние просто не сме такива хора, не изоставяме ближния си, когато е болен. Уви, българите все гледат да те видят надолу с главата…”, казва сватята на Бай Тошо.

Попитана как са в момента дъщеря й, Владимир и внучката, Зорка отговаря:

Реклама

„В момента всичко е наред. Дъщеря ми работи. Владимир взима 300 лева пенсия, като се отказа от инвалидната, защото не иска всяка година да подновява ТЕЛК решението – ходене по мъките е това. Едната му ръка и крак са засегнати.

Ходи с патерица, но се движи. Дъщеря ми смени много работи. И в момента работи, гледа да се справя. Има две висши образования, но се занимава с нещо, което не е по специалността й.

Внучката е в Италия, изявява се като моден дизайнер. Завърши с отличие италиански университет. Плаща си квартирата, сама се издържа. Оправя се добре, не иска да се връща в България, където казват, че дядо й бил такъв и онакъв.

Дълго време унижаваха дъщерята и зетя. Ние с мъжа ми сме живели 10 години при тях в Бояна и съм ставала свидетел как през оградата се хвърляха камъни в къщата. Какво ли не сме изживели… Ужас, ужас”, тюхка се Зорка Костова.

На въпроса какво смяташе Тато за Андрей Луканов и Петър Младенов?, Зорка казва: „Казваше за Луканов, че е мръсник, а за Петър Младенов, че е неблагодарник. Тодор Живков преди години е помогнал на онзи, който го измести, да му бъде направена операция на сърцето в чужбина. Това е спасило живота на Петър Младенов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.