Narod.bg зове: Баце, стига кражби с магистрали, по селата пътищата са ад (хората сами събират пари за асфалтиране)

0 1 924

Бойко, стига с кражбите покрай строежа на магистрали, не останаха празни чекмеджета за „рестото” от обществените поръчки за милиарди! Виж какво се случва по малките населени места, хората са принудени да пътуват по кошмарни пътища.

Вместо да пускаш поредната отсечка, донесла тлъст бонус, пусни асфалт и на обикновените българи, все пак идват избори, ще искаш да гласуват за крадливото ти правителство, призовава Narod.bg.

Поредната такава драма, която Баце подминава, сякаш не се случва, е с изтормозените жители на Йонково и Малко Йонково, които предприеха дарителска кампания за набиране на средства за оправяне на шосетата.

С натрупаната сума те смятат да закупят асфалт, с който сами да запълнят катадневно увеличаващите се дупки по второкласния път Разград – Исперих в гората на местността Айкъръ орман.

Реклама

Кратерите зеят един до друг в близо километрова права отсечка, предразполагаща към високи скорости. Пътят свързва областните градове Разград – Силистра, което само по себе си говори за натоварения трафик. Затова и инициаторите на кампанията обмислят идеята как да събират пари и от преминаващите от други региони шофьори.

След като от Агенция „Пътна инфраструктура“ не ни помогнат, ще си помогнем сами, категорични са организаторите и се надяват да съберат необходимите средства до началото на лятото.

Местен зевзек пък предложи, ако кампанията се окаже неуспешна, йонковлии да паднат на колене пред Областното пътно управление за два камиона изстърган асфалт, с който да запълнят дупките на пътя.

На общоселски събрания в двете населени места хората са решили, ако проблемите им не бъдат взети под внимание, да подгонят и ТОЛ-инспекторите, които в горещите летни дни дори не си правят труда да слизат от служебните автомобили.

„Стоят си на хладно и си приказват, а заплатите им си вървят. В това време камерите им снимат преминаващите коли за винетки, които клетите шофьори са длъжни да купуват, нищо че карат по напълно разбити пътища. Ако пък не го направят, ги глобяват“, бесни са йонковлии, пише и ekip7.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.