Нелеп ПиАр: Агент Иван яхна руски Су-25, бил български

1 1 691

Копирайки Баце, Красимир Каракачанов – като същински министър на отбраната, също си направи ПиАр, като се юрна на проверка. Само че не на строеж или на магистрала, а на възможностите на ремонтираните руски самолети Су-25 в базата в с. Безмер.

И да не си помислите, че е изненадващо е станал летец като президента Радев! Не, просто се повозил на крилатото военно чудо, за да се „убеди в бойните му способности”.  За това как точно обаче се е случило това убеждаване с министъра на борда, не става ясно.

А за да е съвсем в съзвучие с патриотичните си щения, той изтъкна: „Няма руски самолети, щом са платени от българския гражданин, това са български самолети и те изпълняват мисии по защита на териториалната цялост и суверенитета на България“.

Напомняме, че през 2019-а избухна скандал както между коалиционните партньори в управлението  ГЕРБ и Обединените патриоти, така и между властимащите и опозицията.

За какво беше спорът? Към онова време българските ВВС разполагаха общо с 14 щурмови самолета Су-25, придобити в периода 1986 – 1988 г. От тях към онзи момента летяха 5, като един от впоследствие също беше приземен. Очакваше се през следващата година и останалите машини  да спрат полети. Именно затова такъв ремонт беше спешно необходим. Скандалът за милиони бе кой да ремонтира самолетите, при положение че за целта имаше сключен договор с Беларус на стойност 82 млн.лв. Тогава съвсем в неин стил шефката на парламента Цвета Караянчева, по-известна от ПКП от записа на Баце, се изцепи, че руски специалисти ще ги ремонтират у нас. Наложи се МО да я опровергава…  В крайна сметка модернизацията на 8 летателни щурмовака се извърши от беларуската компания  компания „558-ми авиоремонтен завод“ .

Реклама

Точно на такъв поправен самолет се зарея във въздха и Красимир Каракачанов.

Нелепият ПиАр, който си направи, е сравним само с предишна негова изява пред медиите – когато на демонстративна стрелба край с. Марково „удари” един откос със 7.62-милиметрова картечница и се пробва с „Калашников” пред смаяния поглед на офицери, войници и курсанти.

До изборите, а вероятно и след тях, предстои да се нагледаме на всякакви имиджови нелепици.

Снимки: НТВ, ВТК

Ина Димитрова

1 Коментар
  1. Звеновод казва

    Представям си каъв памперс са надянали за да не се получават сосните мокри и смърдящи петна около разкрача му! Или казано по народно му ТКЗС-ЦИГ@НИЯ с Д$-П€Д€₽@$ТИЯ! „Тито, Тато, Кa₽акачанов“!!! А наздраве на пианде-патриотарите!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.