Палачинката се обръща?! Прокуратурата подпука Деница Сачева (как са харчени европарите за социалния патронаж?)

2 11 164

Палачинката май започна да се обръща?! Чудото става – доскоро сляпата за безобразията на правителството прокуратура подпука близката до Баце Деница Сачева!

Върховна административна прокуратура (ВАП) изиска информация от министъра на труда и социалната политика за това как се разходват европейски средства по мярка „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3” във всички райони на територията на гр. София. Това съобщиха официално от пресцентъра на прокуратурата на Република България.

Реклама

На основание чл. 145 ал.1 т.1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), Министерство на труда и социалната политика, в чиято структура е Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, следва да уведоми ВАП за това – извършвани ли са проверки на всички бенефициенти по мярка „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“, констатирани ли са нарушения на процедурите и какви мерки са предприети във връзка с констатираното.

ВАП следва да бъде уведомена с доклад за извършените действия. В случай, че бъдат установени данни за престъпления и нарушения, ще бъде уведомена компетентната прокуратура.

Още през май 2020 г. ВАП започна събирането на информация от съответните държавни институции, свързана с трансформиране на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и прехвърлянето им към други програми, с цел подпомагане на борбата с COVID-19.

2 Коментара
  1. Иван казва

    Да попитат направо Цветан Спасов, брата на Астролога на Борисов, когото Сачева направи шеф на тия пари!

  2. Борислав Христов казва

    „Кучето си лае, керванът си върви“…..?!!!! Отново „прах в очите“…?!!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.