Октай: Употребеният Бойко e в паника (Русия сложи Борисов на дузпата)

0 3 918

„Употребеният подходящ Бойко Борисов е на дузпата. Затова е изпаднал в паника. Но още не е разбрал, че няма да му дадат да се връща пет пъти.Това заяви в ефира на ТВ+ анализаторът Осман Октай. И поясни, че Баце генерира огромно напрежение в обществото.

Според него премиерът и след изборите ще продължава да изпълнява длъжността и ще има целият ресурс, за да си купи нови депутати. „Борисов е „сложен на дузпата” – беше готов да подаде оставка още през лятото, когато при протестите събра в жегата актива на ГЕРБ.

Но тези, които го държат, не му разрешиха да се оттегли, защото имаше да довършва – например руската тръба. Сега вече е изхабен и ненужен, очаквам в последните десетина дни да се появят, както почти винаги, факти, които да повлияят на вота. Едва ли ще има общо управление ГЕРБ и БСП, това ще ги помете”, прогнозира бившият политик от ДПС.

„Голямата битка на задкулисието е как да излъже избирателите с друг модел. А когато един употребен, изтощен от употреба от задкулисието политик стане дразнител в обществото, мафията решава да успокои хората със залъгващ ход, модел, лидер. Така докараха Симеон, така направиха много други модели по време на Прехода”, смята Октай.

По думите му Бойко прави всичко, само и само президентът Радев да не тръгне със служебен кабинет да ревизира всички разпаднали се държавни структури, разядени от корупция.

Реклама

„Борисов стана дразнител. Винаги съм казвал, че тях ги елиминират, за да може да управляват отзад и тихо. Парите обичат тишината. Олигарсите обичат тишината“, допълни той.

Осман Октай анализира и коалициите за предстоящите парламентарни избори и нарече „политическа проституция“ тандема между аптекаря-бизнесмен Веселин Марешки и Валери Симеонов, прочул се с репликата за „крещящите майки” и „увредените деца”. Той смята, че подобни съюзи отвращават избирателите.

„Какво показа това? Показа на обществото, че политиците ни могат да бъдат купени накуп. След като могат да купят активистката на Слави във Видин, кметицата на Красно село… На Царя какво спретнаха? Колко му е да купат 50 мандата от Слави, който според мен ще е голямата изненада на изборите?“, посочи още екс деятелят на ДПС.

И допълни, че голямата опасност на изборите, ако не бъде елиминиран моделът „Бойко Борисов”, е, че независимо коя поред политическа сила ще стане ГЕРБ, „Борисов разполага с всички авоари на държавата. Той може да купи цяла парламентарна група, да купи цели изборни секции. Правил съм избори – парламентарните избори не се купуват, а се контролират.”

Октай сподели притеснението си, че в момента Борисов кадрува на ключови позиции свои хора, за да не бъде осветен, ако евентуално падне от власт: „Нещо повече – той продължава да обикаля с джипа и ще продължава да раздава пари“.

Ина Димитрова, специално за Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.