Д-р Коце се тюхка: Надбягваме се с вируса, но… ваксини няма

0 590

Затворeни „зелени коридори” за масова ваксинация, липса на ваксини при личните лекари, тотален провал на ваксинационния план – това стана ясно от редовния брифинг на НОЩ.

Разбира се, виновни у нас няма, според здравните власти. Това били производителите на ваксини, които до момента са ни отпуснали едва… една четвърт от заявените количества.

Здравният министър д-р Коце, в прочувствено слово пред медиите, при което едва не се разплака, обвини Пфайзер, Модерна и Зенека, взети заедно, че провалят БГ ваксинационните планове.

Той разказа още как пише на отговорните чуждоземkr фирми, но те не рачат дори да отговорят на БГ пишман министъра.

Реклама

Иначе се надбягваме с вируса, спорeд него. Е, какво съревнование, като ваксините ги няма?

Иначе, имало ръст на заболели, но защо отварят ресторантите точно сега, когато това е рисково, смислен отговор не бе даден. И кой от подопечните му да го даде, след като това си е решение на самодържеца Баце, който не иска да се кара с ресторантьорите, а напротив – да ги привлече като гласоподаватели…

Самият той – като обидено дете, измрънка някакво извинение от днешното място на инспекция – Панагюрище, пред камерите, че давал милионите „на минутата”, а компаниите сега се мотаели. И даде да се разбере, че горкият българин ще бъде имунизиран с каквото дойде като ваксина, сиреч с каквото им падне. А онези, които са с първа доза на една фирма, ще получат ли втора доза от друга?

Да напомним, че 3-ия етап от т. нар. „ваксинационен план” на властите стартира с хаос и безредие, с опашки и кавги между хората, без да се спазват никакви мерки. А накрая се оказа, че ваксини няма… Смях! За сметка здравето на хората.

Ина Димитрова, специално Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.