ГЕРБ гавра и пълен хаос: Личните лекари – без ваксини, ченгета вардят два флакона

1 1 745

ГЕРБ за пореден път се изгаври с народа – докато Бойко и здравният д-р Коце Ботокса се биеха в гърдите, че ваксини има и искат дори денонощно да ни боцкат, оказа се, че илачът за имунитет срещу коронавируса е свършил.

“Ваксините свършиха още вчера преди обед в София, а и в Пловдив. След това се наложи да искаме още дози от РЗИ, но и те свършиха”. Това признание направи пред “Нова телевизия” общопрактикуващият лекар и член на БЛС доктор Гергана Николова.

По думите й от РЗИ не се отпускат целите количества, заявени от личните лекари., така например, тя заявила 20 флакона, но получила едва 5.

Това наложило вчера да се пренасочват ваксини от по-малките градчета и села към София и Пловдив. В нарушение на повелята на Баце ваксини да има и в най-отдалечените населени места.

Реклама

Очевидният провал на властите с организацията  на ваксинирането от личните лекари, което започна вчера, стигнал дори дотам, че джипи да си вземе двата заявени флакона, а полиция да го придружава, за да ги варди. Ами имаме си доста полиция – ползваме си я!

Това явно се случва заради популисткото решение да се дублират едновременно масова ваксинация с тази, предвидена по график от личните лекари. Някой обаче явно не умее да смята и да разпределя бройки, така че скъпоценните флакончета да се доставят поетапно  и навременно навсякъде из страната.

Д-р Николова разказа още, че се налага да връщат пациенти, че има граждани, предпочели „зелените зони”, за да се ваксинират по-бързо, макар че фигурирали и в списъка на личните си лекари с потвърдени дата и час. Така, поясни тя, има опасност хора в рискови групи да се наложи да чакат, а списъците с часове да бъдат съставяни отново… И призова по-бързо да бъдат доставени исканите от джипитата количества ваксини.

Целият този организационен миш-маш потвърждава и изначално грешното решение – първо трябваше да бъдат ваксинирани възрастните хора и онези в рискови групи, както това направиха редица европейски държави, включително Швейцария и Германия.

Ина Димитрова, специално за Narod.bg

1 Коментар
  1. Янка Коева казва

    Радвайте се, че ваксините са свършили, опитни български мишки!!!
    Само си представете колко милиарди спестиха фармацевтичните компании от спестените парипари за необходимостта да се тестват на доброволци срещу заплащане , след което за проследяване за евнтуални положителни или отрицателни ефекти, което трае минимум от една до няколко години. Който се миал се минал

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.