По времето на ГЕРБ: Опасност дебне отвсякъде, а отговорността е затисната под бумащината и корупцията (ВИДЕО)

0 787

Безхаберието и корупцията тук убиват. Живеем в държава на „извършване на проверки“ и „предприемане на мерки“. Промени към по-нормален живот се правят след инциденти – чак когато нелепо загине човек: от ток на тротоара, от паднала лампа в тунела, от срутена стара сграда, електричество във фонтана, дупка на пътя или ледена висулка…

Така започва коментарът към новоно традиционно видео в понеделник на изданието „СЕГА“.

Опасността дебне отвсякъде.

Ток уби момче на тротоар в центъра на София и никой не знае кога и как се е появил този опасен кабел. Отговорността, както обикновено, е размита и никой не е виновен. Общината уж води неуспешна битка с незаконни бараки години наред, а една будка на „наш човек“ е вписана като сграда в кадастъра. И е спасявана на всяка цена от директор на държавна болница.

Реклама

Небрежност и липса на контрол убиха жена в тунел на магистрала преди 4 години. А действията на властите пак бяха изпреварени от инцидента. Две млади жени загубиха живота си през 2006-та, заради липса на контрол върху ремонт на стара сграда на оживено място в София. През 2006- та ток от кабели във фонтана на площад „Славейков“ уби млад мъж.

Тук оцеляването е въпрос на късмет – дали обувките ти са сухи в мокро време и дали си гледаш нагоре или надолу, когато вървиш по улицата.

А отговорността е затисната под бумащината и корупцията.

И така до следващия инцидент.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.