ИЗЛАГАЦИЯ: Любен Дилов-син връзва Слави с Бойко

0 2 719

Упоритите слухове от последните две седмици, че Любен Дилов-син ще поведе листата на ГЕРБ в Бургас, съвсем скоро може и да се окажат факт.

Нещо повече – ако популярният общественик, писател и журналист заеме първото място в бургаската листа, той по всяка вероятност ще изтласка острието на управляващите Тома Биков, твърди Lupa.bg.

Защо обаче Бойко Борисов толкова държи да привлече Любен Дилов в редиците си? Според хора от ГЕРБ, това е част от стратегическия план на премиера, предаде „Уикенд“.

За да успее да състави правителство, на Борисов ще му е нужен сигурен коалиционен партньор. БСП и ДПС категорично отпадат от сметките, защото са неприемлив и за двете страни вариант, а единствената друга политическа сила, която със сигурност ще намери място в следващия парламент, е „Има такъв народ”.

Като бивш партньор на Слави Трифонов, Любен Дилов-син бил най-подходящият човек, който може да изиграе ролята на мост между ГЕРБ и „Има такъв народ”. Между властния Борисов и безкомпромисния Трифонов. Или поне на това разчитал премиерът.

Реклама

Министър-председателят очаквал следизборните преговори да са доста тежки и трудни, като в същото време на всяка цена искал да задържи властта в свои ръце. В тази ситуация дипломатичен и компромисен политик като Дилов според него би свършил чудесна работа за евентуална коалиция между ГЕРБ и Слави.

Единствената пречка за реализацията на този план се явявали бургаските активисти на ГЕРБ. За твърдото ядро на партията в региона тази ситуация била много неприятна, защото вместо за хора от структурата на областно ниво те трябвало да отворят широко вратите на собствената им листа за външен човек.

Самият Любен Дилов-син отрича информацията, че ще е кандидат за депутат от ГЕРБ. Според него наистина има споразумение за партньорство между управляващите и „Гергьовден”, но самият той нямал амбиции да е депутат.

В момента бил на почивка в Занзибар и не искал да си разваля рахата с „всевъзможни слухове”. Същевременно Слави Трифонов вече декларира в няколко свои интервюта, че в никакъв случай не би направил „нито явна, нито тайна коалиция с партията на Бойко Борисов”.

Че ще бъде включен като водач на листата на ГЕРБ в София отрече и Ивайло Цветков-Нойзи.

Факт е обаче, че настоящото гадже на Мария Игнатова е имал подобно предложевие и поне допреди десетина дни го е обмислял сериозно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.