Иван Бакалов: Свикнахме и с най-голямата свинщина. И с управлението на ГЕРБ

0 2 268

Човек свиква и с най-голямата свинщина. И с управлението на ГЕРБ.

Свикнахме и с епидемията. Само че е много измамно, защото вирусът си върви и взима жертви. А на нас просто ни писна да се пазим. Въпросът е, че е опасно да престанем да се пазим.

Роднина на село до Троян на 92 години и жена му на 88 го изкараха с 2-3 дни темпетартура и главоболие, доказано с ПиСиАр тест. Съседът срещу тях, по-млад с 15-20 години пенсионер, почина. Бил е по-здрав от тях. Не излизат от село, кой вятър е довял вируса, не се знае.

Коварен грип, едни го карат леко, а някои, като друг познат, по един месец в болница и още дишат с кислород вкъщи. Или умират на 50 години без други заболявания. Всякакви случаи има.

Реклама

Онези, които не вярваха в началото и пишеха тук – лъжат за жертви, покажете ми поне един заразен – вече имат по някой познат починал. За 2020 България има рекордна смъртност, някои продължават да не вярват и цитират какво казал Шкумбата.

Сега се надига трета вълна, заразените минаха хиляда на ден. Да се надяваме да са по-малко от есента, когато надминаха 3-4 хиляди заразени и 200 починали на ден. И въобще, да се надяваме, че с всички тези мутации, вирусът вълна след вълна затихва. Цари всеобщо убеждение, че безпроблемният живот, без епидемии, е даденост. Дали?

Ентъртейнмънт медиите научиха хората да не приемат лоши новини – стига с тоя вирус, стига сте плашили и т. н. Ок, стига. Който иска да се пази. Но другите не са му виновни, да пази тях, пък да се прави на безстрашен.

Пост на журналиста Иван Бакалов във фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.