ДОБРА НОВИНА: Стадният имунитет идва през лятото

0 1 159

До лятото ще имаме колективен имунитет, но не заради ваксините, а защото вече половината от населението се е срещало с коронавируса. Това заяви по „7/8 ти ви“ д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Бившият депутат коментира и слабия интерес на българите към имунизацията срещу COVID-19. „След време ще имаме ваксини, които няма да има какво да ги правим“, прогнозира той.

В рамките на работно съвещание вчера при премиера Бойко Борисов, главният здравен държавен инспектор и член на НОЩ доц. Ангел Кунчев отчете спад на смъртността в страната.

„Това показва, че опасенията, че британският вариант на вируса ще бъде по-тежък, засега не се оправдават“, отбеляза Кунчев и добави: „може да очакваме при циркулацията на този нов вариант да продължи леко повишаване на заболеваемостта, но ако е с този темп, не представлява опасност за здравната система“.

Реклама

”Това, което се наблюдава, и е най-дразнещото и плашещото, е, че има едно манипулативно представяне на данните, което има за цел просто да плаши хората. Да кажем – има по-малко новооткрити новозаразени, но казват – да, ама има повече в интензивните сектори.

Ако има по-малко в интензивните сектори, казват – да, ама има повече в болница”, това пък коментира в телевизионно интервю директорът на Ковид клиниката доц. Атанас Мангъров.

„Изобщо, от цялата тази информация, която се събира, се вади негативното. И преди няколко седмици се каза, че болните са нараснали с 34 процента.

Ами вие, ако имате двама болни и се появи трети, нарастването ще бъде с 30 процента. Защото не се казват абсолютните цифри. Ако процентите са неудобни, се казват абсолютните цифри“, коментира още доц. Мангъров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.